NETLOCK logo

Tájékoztatás: konfiguráció beállítás, az időbélyegző pontosságának szabványhoz állítása2017. szeptember 22.

A NETLOCK Kft. időbélyegzői jelenleg az előírt kötelező értéknél is pontosabban, azaz egy másodperc helyett, tizedmásodperces pontossággal adják meg az időt. Az időbélyeg technikai konfigurációiban ezt a pontosságot átállítjuk a szabványos 1 másodperc értékre. Ez a folyamat - vagyis az „Accuracy” szabványos értékhez állítása - általános művelet, Partnereink rendszerét valószínűleg semmilyen tekintetben nem befolyásolja. Amennyiben további technikai kérdése merül fel mindezzel kapcsolatban kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat.

Július 1-ig minden szervezeti aláíró tanúsítványt le kell cserélni2017. június 19.

Tavaly július 1-én hatályba lépett az elektronikus aláírásra vonatkozó új, európai uniós jogszabály, az eIDAS. Az eIDAS, illetve a kapcsolódó hazai jogszabályok értelmében 2017. július 1-jétől a szervezeti aláíró tanúsítvány, mint jogi kategória megszűnik, helyette a vele mindenben egyenértékű ún. bélyegzőtanúsítványok kerülnek használatba.

Ez azt jelenti, hogy az érvényes minősített szervezeti aláíró tanúsítványokat legkésőbb 2017. június 30-án vissza kell vonnunk. Helyette pedig az eIDAS szabályainak megfelelő, új, minősített bélyegzőtanúsítványt fogunk kibocsátani érintett Ügyfeleink részére – természetesen díjmentesen. A változás nem érinti a minősített személyes és munkatársi (üzleti) tanúsítványokat, a nem-minősített tanúsítványok cseréje pedig 2016-ban már lezajlott. Részletes tájékoztatás itt olvasható

Trükkös levéllel támadják a Gmail-felhasználókat a hackerek2017. január 19.

Január 17-én jelent meg a hír, hogy egy új módszerrel csaltak ki Gmail-jelszavakat hackerek. Bár nem mindig könnyű elkerülni a bajt, ez esetben kis odafigyeléssel a legtöbb áldozat kivédhette volna az adatlopást. Olvasson tovább és adunk néhány tippet, amely segíthet elkerülni, hogy az adathalászok hálójában kössenek ki legfontosabb adataink.

„A hírek szerint a csalók módszere most az volt, hogy feltörtek Gmail-fiókokat és az ott lévő kontaktlistában szereplő címekre küldtek ki adathalászlevelet. A címzettek többsége – az ismerős feladót látva – gyanútlanul megnyitotta az e-mailt, amely egy a Google-dokumentum megosztáskor kapott levélhez nagyon hasonló levelet tartalmazott. A levélben lévő képlink azonban az adathalász álweboldalra navigált, az itt beírt jelszavak azonnal a hackerekhez kerültek.” – hívta fel a figyelmet a webes csalók új módszerére Varga Viktor az internetbiztonsággal és elektronikus aláírásokkal foglalkozó NETLOCK Kft. vezető tervezője.

Ahogyan ez az élet számos területére igaz teljes biztonság az interneten sem létezik. Azonban ugyanúgy, ahogyan az autóban bekapcsoljuk a biztonsági övet, vagy riasztót szerelünk a lakásunkba, kis odafigyeléssel a weben is sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a komolyabb problémákat.

„Először is, ha adatokat, jelszavat adunk meg egy weboldalon, mindig érdemes odafigyelni a webes címmezőre, még akkor is, ha látszólag egy megszokott, jól ismert oldalra navigálunk. Rögtön gyanakodhatunk, ha a webes keresőben a domain nem „https://” jelzéssel indul. A fent említett esetben például, az adathalászoldal domainje egy szokatlan „data:text/html” kóddal kezdődött".

"Másodszor gyanús lehet, ha a kapott levélben valami egy picit is furcsa, a megszokottól eltérő, például elmosódott egy ikon, szokatlan a szószerkezeteket vagy helyesírási hibákat tartalmaz az írás. Harmadszor, érdemes jobban figyelni, ha az eddig megszokottól eltérő módon, indokkal vagy helyen kéri be jelszavunkat egy már használt webes felület.” – összegezte a szakértő.

A „https” jelzés azt jelenti, hogy a weboldal SSL-tanúsítvánnyal védett. Az SSL igazolja, hogy az oldalon megjelenő információk valóban az adott weboldalhoz tartoznak és azokat senki nem változtatta meg a kommunikáció folyamán. Másrészt a weboldal (szerver) és az ügyfél között zajló kommunikáció titkosításával garantálja, hogy az ügyfél által megadott adatokat kizárólag a weboldal üzemeltetője ismerheti meg.

A nagyobb értékű SSL-tanúsítványok a weboldalon túl az üzemeltető cégeket, szervezeteket is hitelesen azonosítják. Ez különösen a pénzügyi, kereskedelmi területen elengedhetetlen és komoly bizalmi faktor, de minden cég alapvető érdeke, hogy az ügyféladatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

Karanténba zárja jövőre a nem biztonságos oldalakat a Google2016. október 04.

A biztonsággal eddig kevesebbet törődő magyar vállalkozásokat is büntetni fogja a legnépszerűbb webes böngésző új intézkedése, ha nem hitelesítik weboldalukat SSL-tanúsítvánnyal.

A webes biztonság ma már nem luxus, hanem kötelező. Legalábbis úgy tűnik, a Google-nél így gondolkoznak. A keresőóriás blogján jelentette be: 2017 januárjától már nemcsak a keresési eredményekben sorolja hátrébb a nem biztonságos – SSL-protokoll nélkül – működő weboldalakat, de a böngészője szöveges üzenetben is jelzi mindezt.

Teljes sajtóközlemény letöltése

Okostévén keresztül engedjük be a jövő tolvajait?2016. április 25.

Az már nem újdonság az internethasználóknak, hogy a weboldalakon keresztül adathalászok és hackerek vadásznak személyes és banki adatainkra. A legelterjedtebb megoldások is ismertek, ilyen a weboldalak hitelességét és a felhasználóval zajló kommunikáció titkosítását biztosító SSL-tanúsítvány is, amelyet egy zárt lakatot ábrázoló ikon jelöl a böngésző webcím előtti mezőjében.

Azonban az egyre okosodó és egymással az interneten keresztül kommunikáló gépek kapcsán jóval kevesebb szó esik a felhasználók biztonságáról. Pedig a Gartner kutatócég szerint 2016-ban már 4 milliárd új összekapcsolt eszköz kerül a világhálóra. Az eszközök hitelesítése és a közöttük zajló kommunikáció titkosítása pedig éppen olyan kritikus biztonság szempontjából, mint egy weboldal és a felhasználó közötti információcsere. Ebben a harcban pedig még az út elején járunk.

Teljes sajtóközlemény letöltése

Jelszavakat, személyes adatokat is veszélyeztethet egy internet biztonsági hiba:
a magyar-web 15-20%-a is érintett lehet
2016. március 24.

Egy SSL biztonsági rés miatt könnyedén megszerezhetik a hackerek a weboldalon megadott személyes adatokat, jelszavakat és feltörhetik a levelezőszervereket. A NETLOCK szeretne segíteni minden web- vagy levelező szerverrel rendelkező vállalatnak, rendszergazdának, informatikusnak, ezért elérhetővé tett egy ingyenesen használható tesztszoftvert.

Több openssl bug miatt kiszolgáltatottá válhat bármely szervezet, ha nem frissíti a web vagy levelező szerverét kiszolgáló openSSL szoftver beállításait. A NETLOCK az elmúlt napokban már értesítette ügyfeleit minderről, majd saját ügyfélkörén és a hazai top100 [1] weboldalon tesztelt: az eredmények alapján azt becsülik, hogy a magyar web- és levelező szerverek akár 15-20%-a lehet érintett. A NETLOCK ingyenes tesztszoftverével bárki ellenőrizheti web- vagy levelező szerverének beállításait.

Nem vírus, de a biztonsági kockázat magas

Az SSL egy internet biztonsági megoldás, amely arra szolgál, hogy web-szerverek esetén titkosítsa a weboldal tartalmát és a látogató által megadott adatokat, levelező-szerver esetén pedig az e-mailek tartalmát védje. Az elmúlt időszakban több hírportál is beszámolt arról, hogy egyes SSL-lel védett szerverek titkosítása könnyedén feltörhetővé vált.

„Az SSL egy bevált, nemzetközileg elismert biztonsági protokoll, azonban az elmúlt hetekben napvilágra került az a probléma, amely az SSL régebbi verzióin keresztül biztonsági rést kínál. Ez a probléma néhány szerverbeállítás módosításával megszüntethető, de nélküle kiszolgáltatottá válhat a szerver a támadások ellen.” – mondta el Molnár Ferenc a NETLOCK vezetője. A szolgáltató azok után, hogy minden ügyfelét tájékoztatta a problémáról, először saját ügyfélkörében lévő SSL és domain tartományokon indított tesztet, majd az általuk 100 legfontosabbnak ítélt hazai weboldalon is lefuttatta a szoftverét. Az eredmények alapján a NETLOCK úgy becsüli, hogy a hazai weboldalak 15-20%-a lehet sebezhető a DROWN néven ismertté vált probléma miatt.

„A legsúlyosabb gondot azokon az oldalakon okozhatja mindez, ahol ügyféladatok megadása történik, például regisztrációs felületen, webshopban vagy fizetéskor, mert az SSL feltörésével minden kommunikáció láthatóvá válik. Vagyis könnyedén megszerezhetik a hackerek az oldalon megadott személyes adatokat, jelszavakat. Szeretnénk minden weboldallal rendelkező vállalatnak, rendszergazda és informatikus kollégának segíteni, ezért tettük ingyenesen elérhetővé tesztszoftverünket.” – tette hozzá az informatikai biztonsági szakember. A NETLOCK ezen felül egy szakembereknek szóló tájékoztatót is összeállított, melynek segítségével a rendszergazdák könnyedén elvégezhetik a szükséges beállításokat. A NETLOCK SSL V2 protokoll ellenőrző szoftver és útmutató ingyenesen elérhető itt.

FONTOS: OPENSSL biztonsági frissítés érkezik2016. február 29.

Tájékoztatjuk Partnereinket, hogy az openssl.org hivatalos tájékoztatást tett közé weboldalán, mely szerint előre bejelentett magas jelzésű biztonsági frissítés várható szoftverükben március 1-én.

Az ilyen jellegű frissítések nem szokatlanok, de ezeket nem minden esetben jelenti be külön a szoftverfejlesztő. A bejelentés formája utalhat arra, hogy magas az érintett rendszerek száma, vagy az érintettség foka kritikus.

Az esetleges problémák elkerüléséhez érdemes a megszokottnál is nagyobb figyelmet fordítani az openssl szoftvermodult használó rendszerek felügyeletére, felkészülni az esetleges frissítésükre. Javasoljuk, hogy minderről értesítsék a szervezet rendszergazdáját, informatikai működésért felelős szakembereit.

További kérdések esetén forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz.

Üdvözlettel,
a NETLOCK Kft. Ügyfélszolgálati Csapata

FONTOS: IP cím tartományváltozás!2016. február 19.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a NETLOCK Kft. VPS szolgáltatója IP cím tartományt vált, ezért az alábbi URL címekhez tartozó, jelenlegi IP cím (80.77.122.97) megváltozik!

Érintett URL címek: crl1.netlock.hu, aia1.netlock.hu, ocsp1.netlock.hu, ts1.netlock.hu

A változás alapvetően csak akkor gyakorol hatást a működésre, ha hálózati forgalom tűzfalazása fix IP cím alapú, hiszen automatikusan az új IP címre a tűzfal nem fog engedélyt adni.

Változtatás időpontja: 2016. 02. 25. 22:00-24:00, A változás után érvényes új IP cím: 185.33.53.5

Amennyiben fix IP-re szűrő tűzfalbeállítással rendelkezik, a változás miatt érdemes lehet már most a régi IP cím mellé felvenni az új IP címet, továbbá a változás időpontja után probléma esetén a DNS cache bejegyzések ellenőrzése és ürítése is javasolt. Ha további információra van szüksége, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

Üdvözlettel,
a NETLOCK Kft. Ügyfélszolgálati Csapata

Ügyfélfogadási rend változik 2016-ban2015. december 04.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2016. január 1. napjától már reggel 8:30-tól várjuk Önt ügyfélszolgálatunkon: korábban kelünk, hogy korábban segíthessük munkáját.

A változás nem öncélú: számos partnerünk jelezte, megkönnyítené munkáját, ha még az általában szokásos – 9:00 órai – irodai munkakezdés előtt elintézhetné tanúsítvánnyal, időbélyeggel vagy más digitális szolgáltatással kapcsolatos ügyeit.

Mi pedig szeretnénk megfelelni ügyfeleink elvárásainak, ezért 2016. január 1. napjától a NETLOCK ügyfélszolgálati irodájának nyitvatartási ideje így változik:

 • Munkanapokon hétfőtől - csütörtökig: 8:30 - 17:00 óra
 • Munkanapokon péntek: 8:30 - 14:00 óra

Az új nyitvatartási időben is örömmel állunk rendelkezésére,

Üdvözlettel,
a NETLOCK Kft. Ügyfélszolgálati Csapata

Felhőbe küldték a parancsokat az amerikai hadseregben2015. november 30.

Az USA haderejében tömegesen alkalmazott megoldás forintosítható előnyöket kínál a magyar vállalatoknak is. Egy nemrégen publikált tanulmány szerint az USA hadseregében éves szinten a teljes magyar GDP 1%-át – évi 1,3 milliárd dollárt – takarítanak meg azzal, hogy bevezették az e-aláírás technológiát.

A papíralapú parancsok háttérbe szorításával 30%-kal csökkentették az adminisztrációra fordított időt is, vagyis ennyivel kevesebbet töltenek a katonák papírmunkával. A nemzetközi tapasztalatok alapján ez a javulás a számos vállalatnál elérhető: akár 20-30%-kal csökkenthető az adminisztrációval töltött idő

Teljes sajtóközlemény letöltése

Tájékoztatás: ETSI tanúsítványokat kapott a NETLOCK2015. november 03.

Tisztelt Ügyfeleink!

A NETLOCK Kft. októberben a TÜV Rheinland auditáló szervezet közreműködésével megszerezte az ETSI TS 102 042 v.2.4.1 és az ETSI TS 101 456 v.1.4.3 tanusítványokat.

Ez az audit része volt annak a folyamatnak, amely szükséges ahhoz, hogy a NETLOCK megfeleljen az új Európai uniós szabályozás, az eIDAS előírásainak, valamint fontos lépés volt az EV SSL tanúsítványok kiadásához is.

A tanúsítások alább tekinthetőek meg:

Üdvözlettel,
a NETLOCK csapata

Büntetik a nem hitelesített weboldalakat a webes óriások!2015. október 19.

SSL nélkül a magyar cégek le fognak maradni az online versenyben

A webes keresők büntetik azokat a cégeket, akik nem hitelesítik weboldalukat: a Google, a Bing és a Mozilla is hátra sorolja azokat, akik nem védik az oldalukat és felhasználóikat. Bár egy év alatt duplájára nőttek a NETLOCK automata SSL értékesítései, még mindig csak a vállalatok töredéke látja, hogy az SSL nem csupán biztonságot ad, de hiánya forintosítható versenyhátrányt okoz.

Robbanás előtt az SSL piac: hamarosan olyan üzleti kellék lesz, mint a céges e-mail cím

„A modern üzlet, különösen az online üzlet egyértelműen a bizalomra épül. Az SSL pedig az üzleti bizalom alapvető eszköze az Interneten. Ha egy cég nem szeretne lemaradni a digitális evolúcióban, előbb vagy utóbb lépnie kell: az SSL hiánya egyértelműen online versenyhátrányt jelent. A szolgáltatás egyáltalán nem luxus kategória: éves szinten néhány ezer forintból megváltható” – mondta el Molnár Ferenc, a NETLOCK Kft. ügyvezető igazgatója.

Teljes sajtóközlemény letöltése

Tájékoztatás OCSP és időbélyeg válaszidő helyreállásáról2015. október 21.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy szakembereink tegnap kiküszöbölték a rendszerink lassulását okozó tényezőket. Azért, hogy a jövőben a hasonló - előre nem tervezehető extrém terhelésből adódó - eseteket elkerüljük további kiszolgálók erősítettük meg hálózatunkat.

Az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.
Köszönjük, hogy szolgáltatásunkat választották,
a NETLOCK csapata

Tájékoztatás OCSP és időbélyeg válaszidő megnövekedéséről2015. október 20.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az elmúlt 24 órában extrém módon – 3-4 szeresére - nőtt a rendszerünkbe érkező OCSP-re (valós idejű, on-line tanúsítvány állapot szolgáltatás) vonatkozó kérések száma.

Mindez azt jelenti, hogy OCSP post típusú kérések kapcsán esetenként hosszabb válaszidőre kell számítani , ami akár 10 másodpercet is jelenthet. Az OCSP get típusú kéréseket, az extrém terhelés nem érinti.

A rendkívüli terhelés emellett hatással van az időbélyegek kiszolgálására is – egyes esetekben szintén emelkedhet a válaszidő.

Szakembereink már dolgoznak azon, hogy mindent igényt a korábbi megszokott rend szerint ki tudjunk szolgálni.

Az időbélyegek esetén várhatóan még a délelőtt folyamán, az OCSP szolgáltatások esetén várhatóan a délutáni órákra minden szolgáltatásunk a megszokott rend szerint lesz elérhető.

Az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük,
a NETLOCK csapata

Tájékoztatás a Minősített Tanúsítványkiadó Rendszer verziófrissítéséről2015. október 14.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Szolgáltató a Minősített Tanúsítványkiadó Rendszerén 2015. október 20. napján verziófrissítést végez.

A verziófrissítés várható időtartama:

2015. október 20. 12:00-20:00 óra között - várhatóan 8 óra

A verziófrissítés időtartama alatt az alábbi szolgáltatások nem vagy korlátozottan lesznek elérhetőek:

 • minősített aláíró tanúsítvány iránti igénylés benyújtása, tanúsítvány megújítása, kiadott tanúsítvány letöltése, illetve visszavonása Ügyfélmenün keresztül, továbbá
 • a Szolgáltató honlapján található Tanúsítványtár menüpont

A minősített tanúsítványok visszavonását, igénylését telefonon, e-mailen, faxon a verziófrissítés időtartama alatt is folyamatosan biztosítjuk.

A Minősített Tanúsítványkiadó Rendszer verziófrissítése nem érinti a Nem Minősített (Fokozott Biztonságú) Tanúsítványkiadó Rendszert, így a nem minősített tanúsítvány igénylésével kapcsolatos szolgáltatásokat.

További kérdés, kérés esetén készséggel állunk rendelkezésére.

Tisztelettel,
a NETLOCK csapata

Tájékoztatás - PSO/CSA8000 kártyák szolgáltatói felhasználásának megszűntetéséről2015. augusztus 24.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Eracom Technologies Group CSA8000 Hardware Security Moduljának (a továbbiakban: HSM) hitelesítés-szolgáltatási célra vonatkozó tanúsítása (CA) 2015. augusztus 13-án lejárt (tanúsítvány száma: HUNG-T-060-2012).

A NETLOCK Kft. az ilyen HSM-vel rendelkező rendszereit, eszközeit vagy más HSM-en alapuló rendszerre migrálta, vagy leállította. Az érintett eszközök cseréje, kiváltása 2015. augusztus 13-ával lezárult.

A NETLOCK Kft. a továbbiakban sem minősített, sem nem minősített CA feladatokat (tanúsítványkiadás, CRL kiadás, OCSP kiadás, minősített időbélyeg kiadás) nem végez ilyen HSM felhasználásával.

Tisztelettel,
a NETLOCK csapata

Tájékoztatás!  Oberthur IdOne v5.4 chipkártya BALE tanúsítása lejár2015. július 28.

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az Oberthur IdOne v5.4 chipkártyák BALE tanúsítása 2015.09.30-án lejár. A lejáratot követően az eszközzel minősített, illetve közigazgatásban használható elektronikus aláírás nem hozható létre. Azon ügyfeleknek, akik Oberthur v5.4 kártyán minősített és/vagy közigazgatásban használható tanúsítvánnyal rendelkeznek, új aláíró tanúsítványra és egy új BALE chipkártyára lesz szüksége minősített és/vagy közigazgatásban használható aláírás létrehozásához. Felhívjuk figyelmét, hogy az eszköz tanúsításának lejárta miatt 2015. szeptember 30-án 16:00 órát követően az Oberthur idOne v5.4 chipkártyákon található minősített és/vagy közigazgatásban használható aláírói tanúsítványokat vissza fogjuk vonni.

Az új eszköz és tanúsítvány igényléséhez kapcsolódó teendőkről, az alább letölthető tájékoztató levélben olvashat részletesen.

Tájékoztató levél megtekintése

Értesítés karbantartási munkálatokról2015. június 25.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2015. július 1-én, szerdán este szerver karbantartási munkálatokat végzünk.

A karbantartás alatt végzett feladatok:

Web szerver csere és szinkronizáció (a minősített és a fokozott rendszer egyaránt érintett)

A kimaradás várható időtartama:

2015. július 1.: 22:00-24:00 óra között több rövid ideig (várhatóan egyenként maximum 5 percig) tartó szolgáltatás kiesés

A kimaradás időtartama alatt nem érhetőek el/korlátozottan érhetőek el az alábbi szolgáltatások:

 • a www.netlock.hu oldal és az azon keresztül igénybe vett interaktív szolgáltatások (pl. bejelentkezés, tanúsítvány igénylés)
 • az archiváló rendszerbe történő bejelentkezés és egyéb authentikációt igénylő műveletek
 • az időbélyegzés szolgáltatásokban előfordulhat kérés megtagadás, ez esetben a kérés újraküldése szükséges

A karbantartás időtartama alatt a tanúsítvány-visszavonási, illetve a CRL (és OCSP) szolgáltatás folyamatosan elérhető lesz, azokat a karbantartás nem érinti.

További kérdés, kérés esetén készséggel állunk rendelkezésére.

Tájékoztatás szökőmásodpercről2015. június 25.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2015. június 30-án este pozitív szökőmásodperc lesz. A pozitív szökőmásodperc 23:59:59 UTC után következik be, ez után 23:59:60 következik, majd folytatódik az UTC idő a szokásos, következő napi 00:00:00-val.

A NETLOCK Kft. által használt, illetve szállított rendszerek (szoftverek) a szökőmásodpercet kezelik, értelmezik, így nincs szükség a szökőmásodperc kezelésével kapcsolatos külön lépések megtételére.

Várhatóan ez az utolsó UTC szökőmásodperc, tekintettel arra, hogy számítással nem meghatározható problémákat vet fel a szökőmásodperc léte, valamint egy plusz vagy hiányzó másodperc például egy repülőgép haladásában 250 métert, egy műhold esetében meg akár 7700 métert is jelenthet, ami ezen alkalmazások esetében ezért nem elfogadható.

Aznap este tehát álljunk meg egy másodpercre, és ezzel búcsúzzunk a szökőmásodperctől.

Tájékoztatás a Nem Minősített Tanúsítványkiadó Rendszer verziófrissítéséről2015. június 17.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Szolgáltató a Nem Minősített (Fokozott Biztonságú) Tanúsítványkiadó Rendszerén 2015. június 18. napján verziófrissítést végez.

A verziófrissítés várható időtartama:

2015. június 18. 16:00-20:00 óra között - várhatóan 2 óra

A verziófrissítés időtartama alatt az alábbi szolgáltatások nem vagy korlátozottan lesznek elérhetőek:

 • nem minősített (fokozott biztonságú) tanúsítvány (aláíró, titkosító egyaránt) iránti igénylés benyújtása, tanúsítvány letöltése, illetve visszavonása Ügyfélmenün keresztül, továbbá
 • a Szolgáltató honlapján található Tanúsítványtár menüpont

A nem minősített (fokozott biztonságú) tanúsítványok visszavonását, igénylését telefonon, e-mailen, faxon a verziófrissítés időtartama alatt is folyamatosan biztosítjuk.

A Nem Minősített (Fokozott Biztonságú) Tanúsítványkiadó Rendszer verziófrissítése nem érinti a Minősített Tanúsítványkiadó Rendszert, így a minősített tanúsítvány igénylésével kapcsolatos szolgáltatásokat.

További kérdés, kérés esetén készséggel állunk rendelkezésére.

Tájékoztatás tanúsítványok visszavonásáról és cseréjéről2015. május 18.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Eracom Technologies Group CSA8000 Hardware Security Moduljának (a továbbiakban: HSM) BALE (biztonságos aláírás létrehozó eszköz) tanúsítványa 2015.05.15-én lejárt (tanúsítvány száma: HUNG-FJ-007-2012).

A Szolgáltató 2015. május 15-én az ilyen eszközön található tanúsítványok visszavonását és cseréjét elvégezte. Az érintett ügyfelekkel külön felvette a kapcsolatot, illetve bármilyen kérdés, kérés esetén a továbbiakban is készséggel áll a rendelkezésükre. Ezt követően a HSM segítségével csak nem minősített elektronikus aláírások hozhatók létre, minősített aláírások nem.

Értesítés karbantartási munkálatokról2015. március 23.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2015. március 26-án este szerver karbantartási munkálatokat végzünk.

A karbantartás során érintett rendszer:
Web kiszolgáló load balance szerver (2. etap)

A kimaradás várható időtartama:
2015. március 26: 22:00-24:00 között várhatóan egyszeri 10 perc

A kimaradás időtartama alatt nem érhető el:

 • - a www.netlock.hu oldal
 • - a www.netlock.hu címen keresztül igénybe vett időbélyegzés
 • - az authentikációs tanúsítvánnyal igénybe vett időbélyegzés
 • - a crl2./ocsp2./ts2./aia2.netlock.hu címen keresztült elérhető visszavonási és egyéb információk

A crl1./ocsp1./ts1./aia1.netlock.hu és a crl3./ocsp3./ts3./aia3.netlock.hu címeken a kiszolgálás a karbantartás ideje alatt továbbra is elérhető.

Egyedülálló egyérintéses bankkártyás utazási megoldás a NETLOCK közreműködésével2015. március 19.

A NETLOCK a szolnoki helyi járatokon is lehetővé tette az egyérintéses bankkártyával történő utazást a Magyar Telekom, a MasterCard és az OTP Bank együttműködésével. A megoldás az évek óta sikeresen működő T-City program, a CityPass rendszer mellé csatlakozik a sorba. Kívánjuk, hogy egyre több városban terjedjen el ez a kényelmes és igazán 21. századi fejlesztés!

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Értesítés karbantartási munkálatokról2015. március 12.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2015. március 18-án este szerver karbantartási munkálatokat végzünk.

A karbantartás során érintett rendszer:
Web kiszolgáló load balance szerver

A kimaradás várható időtartama:
2015. március 18: 22:00-24:00 között várhatóan egyszeri 10 perc

A kimaradás időtartama alatt nem érhető el:

 • - a www.netlock.hu oldal
 • - a www.netlock.hu címen keresztül igénybe vett időbélyegzés
 • - az authentikációs tanúsítvánnyal igénybe vett időbélyegzés
 • - a crl2./ocsp2./ts2./aia2.netlock.hu címen keresztült elérhető visszavonási és egyéb információk

A crl1./ocsp1./ts1./aia1.netlock.hu és a crl3./ocsp3./ts3./aia3.netlock.hu címeken a kiszolgálás a karbantartás ideje alatt továbbra is elérhető.

A biztonság már közvetlen üzleti előnyt is jelent2014. november 4.

Az SSL tanúsítvány már nem csak a hitelesítésben és az interneten utazó adatok titkosításában segíti a tartalomszolgáltatókat, de a látogatottság és az ismertség növeléséhez is hozzájárul. A Google változtatásának következtében a honlapok, webshopok tulajdonosainak amiatt is érdemes mielőbb SSL tanúsítványt alkalmazniuk, hogy jobb helyezést érjenek el a keresőoldal találati listáján.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Fejlesztések, technikai változások2014. június 17.

1. A Netlock Kft. az időbélyeg, CRL (certificate revocation list) és OCSP (Online Certificate Status Protocol) elérésekre szolgáló oldalain az SSL szolgáltatás által használt úgynevezett CIPHER algoritmusokat erősebbekre cseréli. A bekapcsolásra kerülő fejlettebb algoritmusokat az ügyfél oldalon érintett applikációk, szoftverek és böngészők már jellemzően tartalmazzák, de a tesztelhetőség érdekében az átállást lépcsőzetesen vezetjük be. Elsőként, 2014.06.19-én a crl3.netlock.hu, ocsp3.netlock.hu és ts3.netlock.hu címek kerülnek átállításra és válnak tesztelhetővé, majd 2014.07.01 –től a crl1/ocsp1/ts1 és crl2/ocsp2/ts2 címeket kiszolgáló szervereken is megtörténik a CIPHER csere. Amennyiben olyan technikai –működésbeli rendellenességet észlel, amely összefüggésbe hozható az upgrade-del, kérjük, hogy a probléma pontos leírásával jelezze azt ügyfélszolgálatunknak.

2. Automata SSL szolgáltatásunk korábbi, SHA1 algoritmusú tanúsítványkiadást végző tanúsítványkiadója (CN=OnlineSSL Hitelesítő Alegység) 2014. június 29-én, az SHA1 algoritmus általános kivezetésével és a megelőző értesítésekkel összhangban lejár. A hozzá tartozó OCSP szolgáltató tanúsítványok már korábban lejárnak, így az OCSP szolgáltatás ehhez a kiadóhoz fokozatosan elérhetetlenné válik. Visszavonás ellenőrzés a kiadótól származó tanúsítványra ezután már csak CRL segítségével történhet mindaddig, míg a kiadó végleg leállításra nem kerül. A változás csak azokat az ügyfeleket érinti, akik a tanúsítványkiadótól származó tanúsítványaikat korábban még nem cserélték le.

3. A pontosido.netlock.hu és time.netlock.hu címeken keresztül elérhető NTP (hálózati idő protokoll) szolgáltatásokat hamarosan megszüntetjük, helyettük a time1.netlock.hu, time2.netlock.hu és time3.netlock.hu szolgáltatások használhatók tovább NTP időkérésre.

Elektronikus aláírás tanfolyam2014. április 17.

Új tanfolyam indul a NETLOCK tevékeny közreműködésével a DWP Akadémia keretein belül „Elektronikus aláírás a gyakorlatban, hitelesség az üzleti folyamatokban, hiteles dokumentumkezelés” címmel. A képzés célja az elektronikus aláíráshoz kapcsolódó szabványok és az alapvető jogi, műszaki, gazdasági fogalomrendszerek ismertetése, valamint a már megvalósult és hatékonyan működő, elektronikus aláíráson alapuló rendszerek bemutatása.

Teljes hír megtekintése

Heartbleed biztonsági réshez kapcsolódó tájékoztatás2014. április 11.

2014. április elején az SSL technológia használata során alkalmazott OpenSSL kriptográfiai könyvtár bizonyos verzióiban biztonsági rést fedeztek fel, mely HEARTBLEED néven vált ismertté. Ismerje meg a biztonsági rés körülményeit és az elhárításhoz szükséges lépéseket.

Teljes tájékoztatás:letöltés

E-Business Képzés és Konferencia2014. április 10.

Április 15-én rendezik meg a papírfüggetlenség jegyében az "E-Business Képzés és Konferencia" elnevezésű eseményt. A rendezvényen a résztvevők a mindennapi munka során, a gyakorlatban is jól alkalmazható ismereteket szerezhetnek az elektronikus számlázásról, emellett az e-számlakezelő megoldásokkal és az elektronikus aláírások hátterével, gyakorlati alkalmazásával is megismerkedhetnek. A konferencián a NETLOCK Kft. munkatársa, Szabó Zoltán PKI termékmenedzser is előadást tart az e-számla készítéséről, az e-aláírás hátteréről és alkalmazási területeiről.

További információ

A Magyar Innovációs Indexben a NETLOCK2014. április 9.

Vállalatunk bekerült a Magyar Innovációs Indexbe (INNDEX), amelynek célja hogy bemutassa az üzleti innovációban, üzletfejlesztésben élenjáró, innovatív cégeket és azok üzleti célú újdonságait. A NETLOCK az nTicket fejlesztésével érdemelte ki a lehetőséget, amely teljesítményarányos díjszabási rendszer kialakítását teszi lehetővé a közösségi közlekedésben, új generációs, NFC alapú infrastruktúra segítségével.

Részletek megtekintése

Tájékoztatás kibocsátott tanúsítványokról2014. március 25.

Ezúton tájékozatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: NMHH) 2013. január 1. - 2013. december 31. közötti időszakra vonatkozóan alaki okok miatt nem fogadta el a NETLOCK Kft. szakmai felelősségbiztosítását. A fentiek miatt az NMHH jogerős határozata alapján elrendelte a NETLOCK Kft. nem minősített és minősített hitelesítés-szolgáltatása keretében új aláíró tanúsítvány kibocsátási tevékenységének szüneteltetését. A szüneteltetés időtartama 2014. március 11. - 2014. március 23. közötti időszakra terjedt ki, a szakmai felelősségbiztosítás megfelelő igazolását követően az NMHH 2014. március 24-én a szünetelést feloldotta.

A NETLOCK Kft. által a szünetelés időtartama alatt, azaz 2014. március 11.-2014. március 23. között kiadott aláíró tanúsítványok - a fentiekből következően – jogilag érvénytelenek, így a létrehozott elektronikus aláírások is jogilag érvénytelenek. A kérdéses időszakban kiadott valamennyi tanúsítvány tulajdonossal külön is felvesszük a kapcsolatot, illetve bármilyen kérdés esetén készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Elektronikus számlázás az OTP SZÉP kártya rendszerében2014. március 4.

Vállalatunk az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. részére, elektronikus számlázáshoz szükséges központi hitelesítő infrastruktúrát épített ki, amelynek használatával az OTP SZÉP kártya munkáltatói és elfogadóhelyei már elektronikus formában is kérhetik számláikat, így gyorsabb, egyszerűbb és költséghatékonyabb módon kaphatják meg bizonylataikat. Az OTP, az infrastruktúra részeként a Netlock SSL tanúsítványát használja a pénztári weboldallal folytatott kommunikáció titkosítására.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Új megoldás segíti az elektronikus számlázás bevezetését2014. február 18.

A MultiSoft Kft.-vel történt együttműködésünknek köszönhetően, elérhető a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett elektronikus számla- és másodbizonylat-hitelesítő modul, melynek köszönhetően a Microsoft ERP rendszerét használó vállalatok egyszerűen, alacsony költségek mellett vezethetik be az elektronikus számlázást.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Győrben is siker az egyetemes kártyarendszer2014. február 4.

A Széchenyi István Egyetemen az előző tanévben vezették be a NETLOCK által fejlesztett, díjnyertes CityPass kártyarendszert. Mára mintegy 7000 hallgató, 650 alkalmazott és 800 „külső személy”, azaz kollégiumi vendég, öregdiák, könyvtári tag és VIP látogató szerepel a regisztrált kártyabirtokosok között. A kártya használható az egyetem és a kollégium területére történő belépéshez, a könyvtár igénybe vételéhez, valamint a nyomtatási, szkennelési és fénymásolási szolgáltatások kifizetéséhez, és a kapcsolt szolgáltatások köre egyre bővül.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Papírmentes fuvarozás a NETLOCK eszállítólevél megoldásával2014. január 21.

Az elektronikus számlázás egyre nagyobb teret hódít, egyre több szervezet ismeri fel, hogy alkalmazásával költséghatékonyabbá és környezettudatosabbá teheti működését. A közúti fuvarozás terén azonban eddig akadályokba ütközött a bevezetése, hiszen a számlához csatolandó, a teljesítést igazoló szállítólevelet csak kinyomtatott formában tudták kezelni a vállalatok. A NETLOCK Kft. új fejlesztésének, az eszállítólevél szolgáltatásnak köszönhetően azonban lehetővé válik szállítólevelek elektronikus kezelése, így a szállítmányozásban érintett vállalatok újabb lépést tehetnek a papírmentes működés megvalósítása felé.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Számos bizonytalanság az elektronikus számlázás körül2014. január 7.

Magyarországon 2004 óta állíthatnak ki és fogadhatnak be elektronikus számlákat a vállalatok. A tavalyi év elején módosult a hazai jogszabályi környezet egy európai uniós irányelv alapján, amelynek célja az elektronikus számlázás megkönnyítése, illetve terjedésének elősegítése. A piaci tapasztalatok azonban azt mutatják, a legtöbb szervezet számára továbbra sem egyértelműek a változtatások, illetve az alapvető követelmények és a lehetőségek. Erre utal az is, hogy jelentős érdeklődés övezi az egyetlen, kifejezetten az elektronikus számlázásra fókuszáló hazai tanfolyamot, amelyen a NETLOCK Kft. munkatársa, Szabó Zoltán termékmenedzser oktat.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

IP cím változás2013. november 19.

A NETLOCK Kft. IP címei 2013. november 19-én megváltoznak. Azon felhasználóink esetében, ahol a hálózatukat tűzfal védi, és a tűzfal nem DNS hanem IP alapon szűri az elérhető címeket, új IP címek hozzáadása szükséges.

Amennyiben ez nem kerül beállításra, előfordulhat, hogy saját hálózata tűzfala akadályozza meg tanúsítványa használatában, azzal, hogy időbélyeg kérés, vagy a tanúsítvány visszavonási információk nem tölthetők le hálózatából.

Az új IP címek a következők: 80.77.122.97, 91.120.239.74, 91.83.236.157

nTicket: világszerte egyedülálló elektronikus jegyrendszer2013. október 15.

A NETLOCK közreműködésével, konzorciumban készülő nTicket projekt a legjobb nemzetközi gyakorlatokat ötvözi a legújabb technológiai innovációkkal és gazdasági vívmányokkal, aminek köszönhetően egyedülállónak számít a jelenleg elérhető megoldások között. Az utasok számára használatarányos díjazással teszi kényelmesebbé az utazást, a közlekedési vállalatok pedig más rendszerekhez képest alacsonyabb költségek mellett, drága érvényesítő készülékek nélkül vezethetik be és működtethetik az nTicket elektronikus jegyrendszer megoldást.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazták a NETLOCK CityPass rendszerét2013. szeptember 5.

A Magyar Termék Nagydíj kitüntető címben részesült a NETLOCK által konzorciumban fejlesztett intelligens közösségi kártyarendszer, a CityPass. Az elismeréseket a Parlamentben adták át ünnepélyes keretek között. A Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet olyan termékek, szolgáltatások és gazdasági szervezetek nyerhetik el, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű és biztonságos termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Magyar Termék Nagydíj oklevél:pdf ikon

A Docler 100 százalékos tulajdonába került a NETLOCK2013. július 2.

A Docler cégcsoport befektetésekkel foglalkozó tagja, a Docler Investments Kft. 2012 elején vásárolt többségi tulajdonrészt az első hazai minősített hitelesítés-szolgáltató vállalatban, a fennmaradó üzletrészre pedig vételi opciót szerzett, amelyet most érvényesített. 2013. júliustól a cég egyik alapítója, Rózsahegyi Zsolt távozik az ügyvezetői posztról, melyet 1996 óta töltött be. Az ügyvezetői feladatokat a NETLOCKnál 2010 óta dolgozó Molnár Ferenc veszi át. A szinergiák erősítése érdekében az immáron 100%-os Docler cégcsoporttag, a NETLOCK Kft. a székhelyét is a Docler Irodaházba helyezi át.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Papírmentes Nap, a NETLOCK közreműködésével2013. április 23.

Több hasonló gondolkodású vállalattal együtt a NETLOCK is előadást tartott a 2013. április 22-én megrendezett Papírmentes Napon. A konferencia célja az volt, hogy felhívja a vállalatok figyelmét a környezettudatos működés fontosságára, és bemutassa, hogy a különböző informatikai megoldások hogyan segíthetik ezt a törekvést. A NETLOCK Kft. részéréről Molnár Ferenc szenior projektmenedzser mutatta be a teltházas rendezvényen, hogy milyen szolgáltatások segíthetnek egy cégvezetőt abban, hogy a vállalati ügyintézést papírmentessé tegye. A résztvevők megismerhették többek között a NETLOCK eAláírás, eSzámla, eArchiválás, eGyűlés, eSzállítólevél és CityPass szolgáltatásait.

A NETLOCK mint az első közigazgatásban is elismert hitelesítés-szolgáltató, már több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások területén, az elektronikus ügyintézés elismert szakértője. Célkitűzései közé tartozik, hogy segítse a hazai cégeket az e-tudatos működés kialakításában, és ezzel együtt a köl tségek és a környezeti terhelés csökkentésében.

Előadás megtekintése: megnézem

NETLOCK tipp - Miért érdemes elektronikus számlázásra váltani?2013. április 16.

Szabó Zoltán, a NETLOCK Kft. termékmenedzsere néhány tippel segít, hogy miért érdemes a hagyományos, papíralapú számlázásról elektronikusra váltani. Teljes hír megtekintése

1. Legyünk költséghatékonyak!
Az elektronikus számlázáshoz kapcsolódó egyik legfontosabb előny, hogy jelentős költségmegtakarítást jelent a hagyományos megoldáshoz képest. Amennyiben egy vállalat évi 100-150 darab számlánál többet állít ki, akkor már megéri az elektronikus számlázást választani. A NETLOCK kalkulátorával az is könnyedén kiszámolható, hogy pontosan mekkora megtakarítás érhető el.

2. Csökkentsük az adminisztrációs terheket!
A számla kiállítása, nyomtatás, aláíratás, pecsételés, borítékolás, postán sorban állás, iktatás… Jól ismerjük a folyamatot a maguk kis bosszúságaival együtt. Az elektronikus számla kiállítása, hitelesítése, elküldése és iktatása mindössze néhány kattintást jelent, fel sem kell állni az íróasztaltól.

3. Egyszerűsítsük a kereshetőséget, tegyük biztonságosabbá a tárolást!
Előfordult már, hogy egy hónapokkal vagy akár évekkel korábbi számlát kellett előkeresni? Dobozok, iktató mappák átkutatása után valahol a szekrény aljából került elő végül a papír. Az elektronikus számlák tárolása is elektronikusan történik, amely gyors és egyszerű visszakereshetőséget biztosít, ráadásul megfelelő informatikai környezetben biztonságosabb tárolást is tesz lehetővé.

4. Gyorsítsuk fel a fizetést!
Míg a papíralapú számlák esetében a kézbesítés napokat vesz igénybe, addig az elektronikus verzió percek alatt a vevőnél van, ami jelentősen gyorsíthatja a fizetést. Nem beszélve arról, ha a papíralapú számlával probléma van, és vissza kell küldeni, újat kell kiállítani, szintén újabb napok, hetek telhetnek el, mire megérkezik a bankszámlára a számla ellenértéke.

5. Legyen kisebb az ökológiai lábnyomunk!
Ma már a felelős vállalatok működését meghatározza, hogy környezettudatos megoldásokat válasszanak, és például minél kevesebb papírt használjanak, minél kevesebbet nyomtassanak. Az elektronikus számlák esetében nincs szükség sem papír-, sem nyomtatóhasználatra.

6. Éljünk a pályázati lehetőségekkel!
Az Európai Unió irányelveivel összhangban Magyarországon is cél, hogy minél több vállalat válassza az elektronikus számlázást. Ennek megfelelően a pályázati kiírásokban gyakran szerepet kap az elektronikus számlázás bevezetésének támogatása, sőt a pályázatok elbírálásánál gyakran plusz pontot jelent, ha a pályázó elektronikusan számláz. Érdemes figyelni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán elérhető pályázati lehetőségeket.

CityPass az oktatás szolgálatában2013. február 26.

Működik már városkártyaként, egyetemi kártyaként, és most már az oktatásban is használják a NETLOCK saját fejlesztésű, díjnyertes CityPass kártyarendszerét. Az Óbudai Egyetemen immár a második alkalommal hirdettük meg az „Elektronikus azonosítás biztonsági megoldásai” című tantárgyat, amelynek keretében a hallgatók cégünk szakembereinek segítségével ismerkedhetnek meg az elektronikus azonosítás legújabb fejlesztéseivel az intelligens kártyarendszeren keresztül.

Teljes hír megtekintése

NETLOCK tipp - SSL: pajzs az online térben2013. január 16.

Fehér Krisztián, a NETLOCK Kft. termékmenedzsere öt tippel segít abban, mit tehetünk annak érdekében, hogy adataink az interneten is biztonságban legyenek. Teljes hír megtekintése

1. Navigáljunk mi a keresett oldalra!
Ha ismerjük a meglátogatni kívánt oldal webcímét, akkor ne más oldalról kattintva érkezzünk oda, hanem lehetőleg mi magunk írjuk be azt a böngésző címsorába. Így biztosan a keresett honlapot böngésszük.

2. Ellenőrizzük a weblap tartalmát!
Figyeljünk arra, hogy a címsorban szereplő domain valóban összhangban van-e a megjelenő tartalommal. Ezzel elkerülhetjük azokat a hamis, klónozott a weboldalakat, amelyek az eredetihez kísértetiesen hasonló webcímmel vagy tartalommal mutatkozva szereznek személyes adatokat a gyanútlan ügyfelektől.

3. Keressük az SSL biztonságot jelképező jeleket!
Az SSL tanúsítvánnyal rendelkező oldalak felismerésében segítenek a biztonságos böngészést mutató hivatalos jelzések, vagyis a böngésző címsorában megjelenő, SSL kapcsolat felépülését jelző https:// tag, illetve a biztonságot jelképező lakat szimbólum.

4. Frissítsünk!
Tartsuk naprakészen számítógépünket és mobiltelefonunkat! Nem elég, ha csak az online szolgáltatást nyújtó fél kezdeményezi adataink SSL védelmét, de mi is legyünk felkészülve a technológia fogadására. Ennek érdekében mindig alkalmazzuk operációs rendszerünk és böngészőnk legújabb frissítéseit!

5. Ellenőrizzük az SSL tanúsítványt!
Érdemes ellenőrizni azt is, hogy honnan származik egy weboldal SSL tanúsítványa, amit a böngésző címsorában levő lakat szimbólumra kattintva tehetünk meg. Fontos, hogy csak megbízható hitelesítés-szolgáltató által kiállított tanúsítványokban bízzunk meg! Ha egy SSL-lel védett oldalra lépve a böngésző nem kéri idegen tanúsítvány elfogadását és nem figyelmeztet biztonsági veszélyekre, akkor hitelesített helyen járunk.

Educatio hitelesítés szolgáltatások átvétele2013. január 08.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012. december 21-én befejezte hitelesítés-szolgáltató tevékenységét, ennek megfelelően a továbbiakban nem bocsát ki tanúsítványt. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a NETLOCK Kft.-t mint vele azonos besorolású hitelesítés-szolgáltatót választotta az általa nyújtott fokozott szintű hitelesítés-szolgáltatás keretében kiadott tanúsítványok, visszavonási listák és szabályzatok jogszabályoknak átvételére, megfelelő megőrzésére és publikálására.

Az átvett szolgáltatásra vonatkozó szabályzatok, visszavonási listák, illetve a kibocsátott tanúsítványok közti keresési lehetőség elérhető az erre a célra létrehozott aloldalunkon, az alábbi címen: Educatio átvett szolgáltatás

Elősegítve az NSZFI, KIR vagy FIR felé történő adatszolgáltatási kötelezettségek ellátásának folytonosságát, amennyiben még Educatio-s tanúsítvánnyal rendelkezik, keresse fel oldalunkat a https://www.netlock.hu/ereport címen, ahol részletes tájékoztatást olvashat az általunk erre a célra forgalmazott csomagokról.

Az Extreme Digital és a G’Roby is a NETLOCKban bízik2012. december 18.

Nem kérdés, hogy az e-kereskedelemben van még potenciál, egyre több kiskereskedő rendelkezik webáruházzal, és a vásárlók is egyre szívesebben választják a beszerzésnek ezt a formáját. A NETLOCK Kft. számos olyan szolgáltatást biztosít az e-kereskedelem szereplőinek, amelyek elősegítik az online áruházak hatékonyságának növelését. Jó példa erre a G’Roby is, amely 2004 óta a NETLOCK SSL tanúsítványával biztosítja a webáruházával folytatott kommunikáció titkosítását, illetve az Extreme Digital, amely a kiállított számlák másodbizonylatainak hiteles elektronikus megőrzését végzi a NETLOCK megoldásával.

Teljes hír megtekintése

KGYHSZ szolgáltatás kiesés - tájékoztató2012. december 3.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ezúton értesíti az érintetteket, hogy a hatóság informatikai infrastruktúráját érintő karbantartási munkálatok miatt 2012. december 5-én (szerda) 19 és 24 óra között a Közigazgatási Gyökér Hitelesítés Szolgáltató (KGyHSz) honlapja, tanúsítványtára és visszavonási információi esetenként 5-15 perc időtartamra nem lesznek elérhetők. A kiesés mind a visszavonási listák (CRL-ek), mind pedig az OCSP válaszadó elérhetőségét érinti.

IP cím változtatások2012. október 25.

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy rendszereink rendelkezésre állásának növelése érdekében IP cím (a weboldalak címe mögött lévő hálózati azonosító) változtatásokat szükséges végre hajtania a NETLOCK Kft.-nek. Ez érintheti az Ön által is használt rendszereinket, szoftvereinket.

Teljes hír megtekintése

Educatio tanúsítványok megőrzése a NETLOCK-nál2012. október 19.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. várhatóan 2012. december 21-én befejezi hitelesítés szolgáltatási tevékenységét és ennek megfelelően szolgáltató tanúsítványt a továbbiakban nem bocsát ki. Az előírt őrzési és közzétételi feladatokat a NETLOCK Kft.–re ruházza. Felhívjuk az intézmények szíves figyelmét, hogy közigazgatási eljárásban és a KIR, FIR, NSZFI jelentésekhez is alkalmazható elektronikus aláíráshoz kapcsolódó tanúsítványokat a továbbiakban itt igényelhetnek: https://www.netlock.hu/ereport

Egyetemes kártyarendszer Győrben2012. október 17.

A NETLOCK Kft. nyerte el a lehetőséget, hogy a győri Széchenyi István Egyetemen egységes, központilag vezérelt intelligens kártyarendszert vezessen be. A közbeszerzési eljárásban meghirdetett feladatra az Océ-Hungária Kft. alvállalkozójaként pályázott a vállalat. Idén szeptembertől elsőként közel 1000 oktató, vendégoktató és egyetemi munkatárs élvezheti a NETLOCK által fejlesztett CityPass multifunkciós kártyarendszer előnyeit. A tervek szerint a tavaszi szemesztertől legalább 4000 diák is használhatja már az intelligens kártyákat.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Házhoz viszi minősített tanúsítványait a NETLOCK2012. szeptember 19.

Zalaegerszegi rendezvényén mutatta be a NETLOCK kedvezményes minősített tanúsítvány csomagjait a megyében működő önkormányzatok képviselőinek. A résztvevők gyakorlati példákon keresztül ismerhették meg a vállalat elektronikus ügyintézést segítő megoldásait, amelyekkel könnyen és szabályszerűen válthatják ki a papíralapú rendelet- és jegyzőkönyvküldés folyamatát. A sikeresen zárult bemutatón a régióból 111 jegyző, körjegyző és polgármester vett részt.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Elektronikus aláírás Outlook 2010 levelező kliensben2012. szeptember 14.

A Microsoft közismert levelező programjának legfrissebb verziójában, az Outlook 2010-ben kulcstároló eszközön (chipkártya, USB token stb.) tárolt aláíró tanúsítvány esetén a levelek (e-mailek) elektronikus aláírásához egy titkosító tanúsítvány beállítása is szükséges - e nélkül ugyanis a levelező kliens "Érvénytelen tanúsítvány" hibaüzenetet ad.

Teljes hír megtekintése

SSL tanúsítványok értékesítése új csatornákon2012. július 23.

Vállalatunk az SSL tanúsítványok hazai kiadói közül elsőként kezdte meg SSL tanúsítványainak viszonteladói értékesítését. Az új partneri hálózat egyre szélesebb kör számára teszi lehetővé, hogy szolgáltatásaikat hitelesítéssel bővítsék. A NETLOCK SSL szolgáltatása már hét vállalat – a DotRoll Kft., a Giganet Internet Szolgáltató Kft., az IT Anywhere Kft., a Lunir Kft., a Rackhost Kft., a Tandofer Kft. és a 23VNet Kft. – szolgáltatásai között is elérhető, de a tervek szerint további partnerekkel bővül majd a hálózat.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

CityPass, egy nyerő kártya, ami mindent visz2012. június 26.

A jövő városában talán mindössze egyetlen kártyára lesz szükség, amelyet a közlekedésben, az oktatásban, a munkahelyen és a szórakozás során egyaránt lehet majd használni. A NETLOCK Kft. CityPass intelligens kártyarendszere már ma sokszínű felhasználási lehetőséget kínál, és egyedülálló módon egyetlen rendszerként biztosít megoldást akár egy vállalat, egy önkormányzat vagy egy oktatási intézmény eltérő kihívásaira. Integráltságát tekintve a CityPass nemzetközi szinten is élenjáró fejlesztés.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

eSzámlázás a Rádió Tele5 Taxinál2012. június 13.

A NETLOCK Kft. elektronikus számlázási megoldását választotta a Rádió Tele5 Taxi, így gyorsabb és pontosabb az általa kiállított bizonylatok érkeztetése. A NETLOCK által implementált megoldás az elektronikus számlák kiállítása mellett az e-számlák és a papíralapú számlák másodpéldányainak hiteles elektronikus megőrzéséről és archiválásáról is gondoskodik.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Készül a pénznyerő automaták „fekete doboza”2012. május 22.

Az új szerencsejáték törvény értelmében, a szerencsejáték-szervezőknek jelentős informatikai változtatásokat kell végrehajtaniuk rendszereikben, annak érdekében, hogy megfeleljenek a egyedi hitelesítési és szigorított biztonsági előírásoknak. Cégünk a továbbfejlesztett és auditálás alatt álló CryptoServer rendszerével kész tranzakciós szerver megoldást kínál azon szerencsejáték-szervezőknek, akik az előírásoknak megfelelően valamennyi pénznyerő automatát és rendszert központi tranzakciós szerverhez kívánnak kapcsolni.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Magyar Innovációs Nagydíj elismerés a Citypass rendszernek2012. május 02.

A jubileumi, XX. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága a NETLOCK Kft.-t elismerésben részesítette a 2011. évben megvalósított "Citypass intelligens közösségi kártyarendszer" c. jelentős innovációért. A CityPass kártyarendszert már több ezren használják a tömegközlekedésben, valamint jelentős számú felhasználója van egyetemi kártyaként is. A kártyarendszertől az előrejelzések alapján, - a tavalyihoz hasonlóan - jelentős árbevétel-növekedést vár vállalatunk az idei évben.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

A kis- és középvállalatokon múlhat az e-számla elterjedése2012. április 04.

A hazai a vállalatvezetők egyre szélesebb körben ismerik fel az elektronikus számlázásben rejlő előnyöket, azonban főként a kis- és középvállalatok továbbra ragaszkodnak a megszokott papíralapú számlázási folyamataikhoz. Vállalatunk tisztában van vele, hogy az e-számlázás elterjedésben jelentős szerephez jutó kkv szektor áttérését jelentősen segítheti ha olyan, a vállalatirányítási rendszerekbe integrált elektronikus számlázási megoldáshoz juthatnak, amelyet nem szükséges külön megvásárolni és telepíteni.

Az Octopus 8 vállalatirányítási rendszert alkalmazó vállalatok már élvezhetik e technológia előnyeit, hiszen a rendszer a NETLOCK Kft. megoldásának köszönhetően elektronikus számlázási modullal érhető el.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Sikeres tanúsítványcsere2012. január 17.

A NETLOCK Kft. a határidőt betartva, 2011. december 31-i hatállyal, minden érintett ügyfelénél sikeresen, díjmentesen lecserélte a korábbi minősített aláíró tanúsítványokat biztonságosabb SHA-256 algoritmusúra. Az új SHA-256 típusú kriptográfiai lenyomatképző algoritmusok a korábbiaknál is erősebb hitelesítést tesznek lehetővé, visszafejtésük gyakorlatilag lehetetlen.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

SHA-256 tanúsítványok cseréje2011. december 21.

Tájékoztatás: Az NMHH 2012. január 1-én hatályba lépő Algoritmus határozata miatt szükségessé vált, SHA-256 lenyomatképző algoritmussal készült tanúsítvány kiadása megtörtént. A „régi” (SHA-1) tanúsítványok visszavonása előreláthatólag 2011. december 28-án történik meg.

Kérjük minden, a tanúsítványcserében érintett kedves Ügyfelünket, hogy a zökkenőmentes átállás érdekében a korábban átadott útmutató alapján hajtsa végre a régi tanúsítványa lecserélését. Fontos tudnivaló, hogy a visszavonás időpontjától a régi tanúsítványok nem használhatóak, azonban a tanúsítványcsere továbbra is végrehajtható! Kérjük Ügyfeleinket, hogy lehetőség szerint abban az esetben keressék Ügyfélszolgálatunkat segítségért, amennyiben az útmutató alapján nem sikerül a tanúsítvány cseréje. Köszönjük megértésüket!

Aláíró rendszereket üzemeltető, fejlesztő Ügyfeleink kérjük itt tájékozódjanak.

Minősített tanúsítványokat érintő változás (SHA-1 > SHA-256)2011. december 02.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2012. január 1-én hatályba lépő úgynevezett Algoritmus határozata értelmében azon tanúsítvány tulajdonosoknál akik jelenleg SHA-1 lenyomatképző algoritmussal készült minősített aláíró tanúsítványt használnak, a tanúsítványok cseréje válik szükségessé. Az új tanúsítványok a fejlettebb, ún. SHA-256 lenyomatképző algoritmussal kerülnek kibocsátásra. A tanúsítvány cseréjének módjáról e-mailben értesítjük az érintett Ügyfeleinket.

A jelenleg használt minősített aláíró tanúsítványok 2011. december 31-ét követően nem lesznek használhatóak!

A fentiekben leírt változások az informatika és kriptográfia fejlődése miatt szükségesek, kérjük szíves türelmüket, megértésüket és közreműködésüket abban, hogy mihamarabb és minél gördülékenyebben tudjuk közösen végrehajtani ezt a technikai változtatást.

Terméktámogatás:Tanúsítványok cseréje

Téves tájékoztatás Magyar Ügyvédi Kamarától2011. november 14.

A Magyar Ügyvédi Kamara által 2011. november 11-én valamennyi kamarai tagnak elküldött, „Elektronikus aláírásra szolgáló kártyák” tárgyú levél tévesen és félreérthetően tartalmazta, hogy valamennyi Kolléganő és Kolléga haladéktalanul lépjen kapcsolatba a Microsec Kft.-vel. A felhívás természetesen csak és kizárólag a jelenleg ott ügyfél és továbbra is a Microsec Kft.-nél maradni szándékozókra vonatkozik, Önnek mint NETLOCK ügyfélnek ezzel kapcsolatban semmilyen tennivalója nincsen.

A Magyar Ügyvédi Kamara által kiküldött levél téves és félreérthető voltát jeleztük a Kamarának is és kértük a pontosításra a megfelelő intézkedések megtételét.

A NETLOCK a Micardo típusú aláíró kártyák cseréjét - a kártyák tanúsításának lejárta miatt - valamennyi kedves ügyfele számára már korábban elvégezte, ügyfeleinknél lévő Oberthur kártyák teljes mértékben és tökéletesen használhatóak, a kártyákkal további teendő jelen pillanatban nincs. Amennyiben jogszabályi vagy bármilyen előírás következtében bármilyen változásra lenne szükség, arról Önt - a korábban megszokott módon - természetesen időben fogjuk tájékoztatni.

NETLOCK által a hitelesítés-szolgáltatás során használt eszközökben történő változás2011. október 04.

A NETLOCK Kft. által korábban forgalmazott Micardo típusú kártyák tanúsítása 2011. szeptember 24-én lejárt. Tekintettel arra, hogy a kártyát a NETLOCK Kft. már évek óta nem forgalmazza (2008. júliusában bocsátottuk ki az utolsó Micardo kártyát), illetve figyelemmel arra a tényre, hogy a Micardo kártya a 2048 bit hosszúságú kulcsokat nem támogatja (lásd 2011. január 6-án kelt hír) a kártya tanúsításának további meghosszabbítása nem állt módunkban. A kártya tanúsításának lejárta azt jelenti, hogy a Micardo kártyán található minősített aláíró tanúsítvánnyal létrehozott elektronikus aláírások NEM minősülnek minősített elektronikus aláírásnak, így olyan eljárások kapcsán, ahol minősített elektronikus aláírás használata kötelező, nem lehet használni.

Mobil NFC a NETLOCK Citypass rendszerben2011. július 27.

Magyarországon elsőként a NETLOCK CityPass elektronikus közlekedési rendszerét alkalmazó T-City Szolnok Városkártya programban kezdte meg a Magyar Telekom az új, NFC (Near Field Communication) technológiára épülő szolgáltatások tesztelését. A technológia használatával már mobillal is érvényesíthetik buszjegyüket, bérletüket a NETLOCK CityPass rendszert használó T-City lakói.

Úton az elektronikus fuvarlevél2011. július 21.

A NETLOCK Kft. egyedülálló fejlesztést indított el eFuvarlevél néven. Az elektronikus papír technológiát alkalmazó, tanúsítvány alapú megoldás célja, hogy egyszerű, hiteles és költséghatékony alternatívát nyújtson az áruszállítás hagyományos adminisztrációjára. Az új technológia egyúttal erősítheti az elektronikus számlázás elterjedését az árufuvarozás területén, melyre eddig a papírra nyomtatott fuvarlevelek szükségessége miatt nem volt lehetőség.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Szolnokon és Debrecenben hódít a NETLOCK CityPass közösségi kártyarendszere2011. július 07.

A NETLOCK Kft. egy többszereplős konzorcium vezetőjeként fejlesztette ki a CityPass közösségi kártyarendszert, melynek próbaüzeme már két hazai nagyvárosban is sikeresen zajlik. A közösségi kártyarendszer alkalmazását elsőként a Debreceni Egyetem kezdte meg 2000 hallgató, illetve dolgozó közreműködésével. Szolnokon pedig a T-City program keretei között indult el a kártyarendszer próbaüzeme T-City Szolnok Városkártya néven.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Továbbra is a NETLOCK hitelesíti a digitális tachográf kártyákat2011. június 07.

A NETLOCK és a Pénzjegynyomda Zrt. ismét közösen nyerte el az NKH pályázatát, melyet 39.000 és opcionálisan további 11.700 digitális tachográf kártya gyártására, megszemélyesítésére, és a kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére írtak ki. A megállapodás keretében a két vállalat a következő három évben várhatóan 700 darab ellenőri, 700 darab műhely-, 3.300 darab üzembentartói, valamint 34.300 darab gépjárművezetői kártyát bocsát majd ki.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Elindítottuk minősített archiválási szolgáltatásunkat!2011. április 28.

Cégünk eArchiválás néven elindította teljes körű minősített archiválási szolgáltatását, mely egy webes felületen keresztül elérhető, platformfüggetlen és biztonságos archiválási megoldást biztosít. Az eArchiválás költséghatékony segítséget nyújt a vállalatok számára az elektronikus üzleti folyamatok során keletkező hiteles elektronikus dokumentumok (számlák, bizonylatok, okiratok, bizalmas iratok) hosszú távú tárolásában és a hitelesség folyamatos fenntartásában, valamint a szolgáltatásnak köszönhetően csökkenthető a felesleges papírfelhasználás és a környezeti terhelés.

Szolgáltatás elérhetősége http://archivalas.netlock.hu

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Az NETLOCK eGyűlés szolgáltatása díjazott az Invitel InnoMax seregszemléjén!2011. március 02.

A NETLOCK Kft., az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora egyedülálló eGyűlés szolgáltatásával elnyerte az Invitel InnoMax díját a 20-69 fős vállalatok kategóriájában. Az elismerést idén is olyan példaértékű kis- és középvállalkozások érdemelték ki, akik élen járnak az innováció területén. A hiteles elektronikus taggyűlési megoldással a vállalatok és szervezetek kötelező tag-, és közgyűléseiket személyes jelenlét nélkül is lebonyolíthatják, úgy, hogy azok elektronikusan is hitelesek, biztonságosak és jogszerűek maradnak. Az így keletkezett dokumentumok ezáltal cégbírósági, illetve egyéb eljárásokban is felhasználhatók.

Az eGyűlésnek köszönhetően a vállalatok, gazdasági társaságok és nonprofit szervezetek a tag-, és közgyűléseket személyes jelenlét nélkül bonyolíthatják le. A gyűlések ezáltal jelentősen egyszerűbbé és hatékonyabbá válnak, hiszen a jegyzőkönyvet a szolgáltató elektronikusan hitelesíti, és teszi hozzáférhetővé. Az időhatékonyság és költségcsökkenés mellett a megoldás növeli a tulajdonosi kontrollt, a taggyűlések dokumentáltságát, ezáltal a tulajdonosok jogbiztonságát a magyarországi, illetve a magyarországi szabályozás alá tartozó, de külföldi székhelyű vállalatoknál egyaránt.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

NETLOCK tanúsítvány kulcshossz változás!2010. január 06.

A vonatkozó NIST, RFC, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Microsoft és Mozilla ajánlásokban, illetve előírásokban foglaltaknak megfelelően 2011. január 1-től kezdődően a hitelesítés-szolgáltatóknak, így a NETLOCK Kft.-nek is kizárólag olyan tanúsítványokat áll módjában kibocsátani, amelyek legalább RSA 2,048 bit hosszúságú (illetve ezzel egyenértékű egyéb algoritmusú) kulcsmérettel rendelkeznek. A fenti rendelkezések alapján a továbbiakban RSA 1024 bites kulcspárra tanúsítvány nem adható.

Szeretnénk felhívni Tisztelt Ügyfeleink figyelmét arra, hogy a mértékadó tájékoztatókban, illetve szabványokban foglalt előírásoknak megfelelő további lényeges változásokra is hamarosan sor fog kerülni, melyről hamarosan tájékoztatást fogunk közzé tenni.

Elindult a NETLOCK eArchiválás szolgáltatása2010. december 15.

A NETLOCK Kft. egy átmeneti baby-sitting időszakot követően 2010. december 15-től kezdődően ténylegesen is megkezdte minősített elektronikus archiválás szolgáltatását (eArchiválás).

A szolgáltatás keretében a NETLOCK az elektronikus dokumentumok hosszú távú (több éves vagy több évtizedes) archiválását (megőrzését) vállalja, így ideális választás minden olyan esetben, amikor a megőrizendő dokumentumok nagyon fontos adatokat tartalmaznak, vagy megőrzésük a jogbiztonság szempontjából kritikus. A dokumentumok biztonságos tárolásán túlmenően a NETLOCK biztosítja, hogy a megőrzött dokumentumokon elhelyezett elektronikus aláírások hosszú távon is megőrizzék hitelességüket, és adattartalmuk illetéktelenek számára ne legyen hozzáférhető.

A minősített archiválás szolgáltatásról bővebb információ: https://archivalas.netlock.hu

A NETLOCK új főtanúsítványai már a Mozilla Firefox böngészőben is elérhetőek2010. november 30.

Új hitelesítési algoritmussal működő NETLOCK főtanúsítvány már elérhető a Mozilla Firefox böngészőben is. A 2048 bit erősségű, valamint SHA-256 típusú kriptográfiai lenyomatképző algoritmust használó tanúsítványkiadó megfelel a legfrissebb kriptográfiai ajánlásoknak és szabványoknak, valamint a hitelesítés-szolgáltatókat felügyelő szervek határozatának.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

A Kereskedelmi és Iparkamaráknál is elérhetők az e-ügyintézéshez szükséges eszközök2010. november 16.

Örömmel értesítjük meglévő és leendő Ügyfeleinket, hogy a NETLOCK termékek regisztrációjára, átvételére hamarosan szinte minden megyeszékhelyen lehetőség nyílik az ipari kamarákkal kötött speciális megállapodásoknak köszönhetően. A lehetőség számos előnyt és kedvezményt biztosít a Kereskedelmi és Iparkamarák tagjai számára is. Az eddigiekben a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Győr Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, és a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara csatlakozott a kezdeményezéshez.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

A Tesco is elindult a papírmentes iroda felé vezető úton2010. október 27.

Cégünk a HABEL Magyarország Kft.-vel együttműködve hiteles elektronikus dokumentumkezelő rendszert vezetett be a Tesco-nál. A megoldás segítségével visszamenőleg 3,5 millió dokumentumot digitalizálnak, hitelesítenek (hiteles konverzió), és archiválnak elektronikusan. A rendszer használata költséghatékonyabb, átláthatóbb, és környezettudatos működést tesz lehetővé a Tesco számára, amely így a hazai FMCG szektorban elsőként valósította meg a teljes körű hiteles elektronikus dokumentumkezelést.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

"Szeptember 15. 11.00 – Értekezlet Londonban, taggyűlés Budapesten"2010. szeptember 14.

Bejelentjük a világon egyedülálló, eGyűlés szolgáltatásunkat, melynek köszönhetően a vállalatok a tag-, és közgyűléseket már személyes jelenlét nélkül bonyolíthatják le. Az új szolgáltatás jelentősen leegyszerűsíti, és hatékonyabbá teszi a tag-, és közgyűléseket a gazdasági társaságok és nonprofit szervezetek számára, a jegyzőkönyvet pedig a szolgáltató elektronikusan hitelesíti, és hozzáférhetővé teszi. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretében valósult meg.

A bejelentéshez kapcsolódó sajtótájékoztatót és konferenciát 2010. szeptember 15-én tarjuk 11:00 és 16:30 között a Gellért hotelben.

Termék weboldala: www.egyules.hu

A NETLOCK átveszi a Magyar Telekom hitelesítés-szolgáltatásait2010. július 01.

A Netlock Kft., a magyarországi hiteles elektronikus ügyintézés vezető vállalata és a Magyar Telekom Nyrt. a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően megállapodást kötött a Magyar Telekom e-Szignó márkanévvel jelzett hitelesítés-szolgáltatásainak – az általa nyújtott fokozott és minősített szintű hitelesítés-szolgáltatás keretében kiadott tanúsítványok, visszavonási listák és szabályzatok jogszabályoknak megfelelő – átvételére, megőrzésére és publikálására. A Magyar Telekom Nyrt. hitelesítési szolgáltatói részlegének átvételével a NETLOCK Kft. megerősíti piaci pozícióját, így tovább koncentrálódik a hitelesítési szolgáltatói piac.

Bővebb információ: www.netlock.hu/telekom

Fizetési Meghagyásos (FMH) eljárás elektronikusan2010. május 07.

A fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. L. törvény alapján 2010. június 1-től a jogi képviselővel rendelkező felek és a jogi személyek a fizetési meghagyás iránti kérelmet (FMH) kizárólag elektronikus úton, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) rendszerén keresztül az erre rendszeresített űrlapon, minősített elektronikus aláírással és minősített időbélyeggel ellátva adhatják be. A magánszemélyeknek - az elektronikus út mellett - továbbra is lehetőségük van a kérelmek papír alapon vagy szóban történő benyújtására azzal a kikötéssel, hogy nem elektronikus benyújtás esetén is szükség van a MOKK rendszerében történő regisztrációra.

A NETLOCK Kft. szolgáltatása lehetőséget nyújt az elektronikus fizetési meghagyások egyszerű és gyors kezelésére, tömeges hitelesítésére és továbbítására, továbbá megoldást kínál a teljes körű elektronikus FMH (fizetésmeghagyás) és VH (végrehajtás) Workflow szolgáltatás kialakítására is.

Amennyiben a szolgáltatással kapcsolatban további információra lenne szüksége, kérem keresse kollégánkat az fmh@netlock.hu e-mail címen vagy a + 36 (40) 22 55 22-es telefonszámon.

A fizetési meghagyásokra vonatkozóan bővebb információ: www.netlock.hu/fmh

Új E-számla modul a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerekhez2010. április 20.

Új E-számla modul a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerekhez A NETLOCK és az ECOBIT Kft. együttműködésének eredményeképpen a Microsoft Dynamics NAV rendszerben is elérhető az elektronikus számlakibocsátás és másodbizonylat megőrzés. Az új E-számla modul a Microsoft Dynamics NAV alapszolgáltatásait kiegészítő, a vállalatirányítási rendszerbe teljes körűen integrálható alkalmazás, mely a papír alapú számlázást a jogszabályoknak megfelelő elektronikus számlázással váltja ki. Az alkalmazás segítségével csökken a munka-, a papír-, a nyomtatási-, tárolási- és posta költség, illetve a postai kézbesítéssel járó időveszteség. Az E-számla modul bevezetése az egyedi igényektől függően 3-5 napot vesz igénybe.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

„SzEK-foglaló” az elektronikus számlázásról2010. április 01.

A hazai elektronikus - elsősorban internetes - kereskedelemmel foglalkozó cégeket és szakembereket tömörítő szervezet, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK) szakmai klubestet tartott az elektronikus számlázás és hitelesítés hazai helyzetéről, piaci alternatíváiról. Cégünk munkatársai sikeres előadást tartottak a mintegy 50 résztvevő számára az elektronikus számlázás üzleti előnyeiről, bevezetésének jogi hátteréről. Az esemény résztvevői az e-kereskedelem jövőbeni fejlődési irányainak meghatározása mellett, többek között arra keresték a választ, hogy az elektronikus számlázás bevezetése hogyan segíti a hazai vállalatokat versenyképességük megőrzésében és a gazdasági recesszióból történő kilábalásban.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Egyszerű és olcsó kliens oldali archiváló megoldás e-cégeljáráshoz2010. január 06.

A NETLOCK Kft. új archiváló szoftvert fejlesztett az ügyvédek számára, melynek segítségével az elektronikus cégeljárásban létrehozott elektronikus dokumentumok, például cégiratok nagy tömegű hitelesítése és jogszabályoknak megfelelő archiválása végezhető el percek alatt. Az ARCHER kliens oldali archiváló megoldás lehetővé teszi az elektronikus cégeljárás során létrehozott .dosszie, .es3, és .et3, kiterjesztésű dokumentumok saját kezűleg történő, egyszerű és költséghatékony archiválását. Legfőbb előnye, hogy használatával – az archiválandó mennyiségtől függően – több ezer forint is megtakarítható havonta, mivel nem kell többé igénybe venni külső szolgáltató meglehetősen költséges archiválási szolgáltatását.

Kapcsolódó weboldal: www.netlock.hu/archer

A NETLOCK Kft. szállítja a TIGÁZ Zrt. új elektronikus aláíró rendszerét2009. december 02.

A NETLOCK Kft. nyerte a Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. (TIGÁZ) elektronikus dokumentumainak archiválásához szükséges elektronikus aláírás és időbélyegzés megvalósítására, illetve informatikai rendszerrel történő támogatására kiírt pályázatot. A NETLOCK által szállított központi hitelesítő megoldás lehetővé teszi a TIGÁZ Zrt. számára az elektronikus számlázáshoz az elektronikus aláírást és időbélyegzést, illetve az elektronikus aláírással hitelesített bizonylatmegőrzést, emellett kiválóan illeszthető a gázszolgáltató meglévő számlázási rendszeréhez. Az új rendszer további előnye, hogy képes az elektronikus aláírások emberi beavatkozás nélküli elvégzésére, illetve a számlák keletkezési idejét igazoló időbélyegzők automatikus kérelmezésére és kompatibilis a Távszámla szolgáltatással.

Új ADVOCATUS csomagok e-cégeljáráshoz és archiválási kötelezettség teljesítéséhez2009. november 18.

A NETLOCK Kft. az elektronikus cégeljárás és az ahhoz kapcsolódó archiválási kötelezettség teljesítéséhez felfrissítette ügyvédeknek kialakított ADVOCATUS csomagjait, amelyek segítségével már plusz költségek nélkül elvégezhető minden olyan teendő, amely az elektronikus cégeljárással kapcsolatban felmerül. Az új ADVOCATUS BRONZE, SILVER és GOLD szolgáltatáscsomagok díjmentesen tartalmazzák a vállalat újonnan fejlesztett ARCHER archiváló megoldását, amely lehetővé teszi az elektronikus cégeljárás során létrehozott .es3, .et3, .dosszie kiterjesztésű dokumentumok egyszerű és költséghatékony archiválását, ezért ehhez a feladathoz mostantól nem kell igénybe venni külső szolgáltató segítségét. Új csomagjainkhoz most magasabb felelősségbiztosítás és több időbélyeg is jár, emellett a BRONZE csomaghoz egy egyedi mobiltelefont, a SILVER csomaghoz egy NAVON N206 navigációs rendszert, a GOLD csomaghoz pedig egy DELL INSPIRION mini v10 netbookot is biztosítunk ügyfeleinknek.

Kapcsolódó weboldal: www.netlock.hu/advocatus

Áttörés a hazai kis- és közepes méretű vállalatok elektronikus ügyintézésében2009. október 29.

Kisvállalkozások számára is elérhetővé válik az elektronikus számlák kibocsátása és befogadása, valamint a dokumentumok elektronikus hitelesítése és archiválása a SZÁMADÓ ügyviteli és vállalatirányítási rendszereiben. A SZÁMADÓ a NETLOCK-kal működött együtt a fejlesztésben. Megállapodásunk fő célja az volt, hogy a nagyvállalati rendszerekben már elérhető funkciókat a hazai KKV-k számára is biztosítsuk. A fejlesztés során a SZÁMADÓ a NETLOCK MELASZ-Ready 2.0 tanúsítvánnyal rendelkező programozói függvénykönyvtára segítségével kriptográfiai képességet integrált a rendszereibe, mind minősített, mind nem minősített (fokozott biztonságú) szinten. A több hónapos fejlesztés eredményeként a SZÁMADÓ ügyviteli és vállalatirányítási rendszerei egyaránt képessé váltak bármilyen elektronikusan hitelesített adat fogadására, és kibocsátására.

Újabb iparági elismerés a NETLOCK elektronikus aláírási alkalmazásának2009. augusztus 03.

A Netlock ismét megszerezte a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség minősítését az NLCAPI3, elektronikus aláírási alkalmazása számára. Az új MELASZ-Ready 2.0 tanúsítvány azt igazolja, hogy a NETLOCK Kft. elektronikus aláíró alkalmazást támogató kriptográfiai modulja megfelel az elektronikus aláírásokra kidolgozott egységes követelményrendszer előírásainak és sikeresen együttműködik más hazai fejlesztők elektronikus aláírási alkalmazásaival. Az NLCAPI3 elektronikus aláírás létrehozásához, és időbélyeg kérelmezéshez és ellenőrzéshez használható programozói függvénykönyvtárat elsősorban rendszer és szoftverfejlesztést végző vállalatok számára fejlesztettük.

A MOKKA szoftver már használható az Ügyfélkapun keresztüli beküldésre is2009. július 01.

A MOKKA szoftver a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket figyelembe véve 2009. július 1-től lehetővé teszi, hogy Ügyfélkapu felhasználónévvel és jelszóval rendelkező ügyfelek az elektronikus cégeljárás során az Ügyfélkapu feltöltést kényelmesen, a programból indítva végezzék el, megkönnyítve ezzel a cégeljárásban részt vevő ügyvédek munkáját. A korábban is elérhető e-mailen keresztül történő beküldési mód nem szűnt meg, hanem kiegészült ezzel az új csatornával.

Innovatív tanúsítványkiadó rendszer EU támogatással2009. június 30.

A hazai hitelesítés-szolgáltatói piacon egyedülálló, webes felületű szolgáltatást indítottunk, amelynek keretében a honlapunkra látogatók on-linen, teljesen automatán szerezhetik be a weboldaluk védelmét biztosító SSL tanúsítványokat. A részben 5 610 118 forintos EU támogatásból megvalósult új rendszer előnye, hogy lehetővé teszi az elektronikus fizetést, számlázást és az ügyfelek több napos várakozás helyett, mindössze 5 perc alatt juthatnak SSL tanúsítványhoz.

NETLOCK e-számla megoldás az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt.-nél2009. június 05.

Az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. a NETLOCK Kft.-t bízta meg új elektronikus számlázási rendszerének szállításával, telepítésével és üzembe helyezésével. Az új önálló, független hitelesítő rendszer képes az elektronikus aláírások emberi beavatkozás nélküli elvégzésére, illetve a számlák keletkezési idejét igazoló időbélyegzők automatikus kérelmezésére. Az új rendszer kiválóan illeszthető az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. meglévő számlázási rendszeréhez és éves szinten több millió számla elektronikus hitelesítését teszi lehetővé.

Ismét a NETLOCK az első hitelesítés-szolgáltató2009. június 02.

Cégünk 1999-ben, a hazai piacon elsőként jelent meg a Microsoft termékekben megbízható legfelső szintű hitelesítés-szolgáltatóként. Most, 10 évvel később (2009. február 26-án) a NETLOCK ismét elsőként jelent meg ezekben a termékekben az újonnan bevezetett és a legfrissebb uniós kriptográfiai ajánlásoknak, szabványoknak megfelelő SHA-256 típusú kriptográfiai lenyomatképző algoritmust használó tanúsítványkiadóival, amelyek a jelenleg használt SHA-1 technológiával működő kiadókat hivatottak fokozatosan leváltani.

A NETLOCK MOKKA hitelesítő szoftver teljesen ingyenes2009. február 09.

A Magyar Államkincstár által .dosszie kiterjesztéssel küldött, elektronikus cégeljáráshoz szükséges hitelesített illetékbefizetési és költségtérítés befizetés igazolásokat, illetve egyéb ES3 vagy ET3 kiterjesztésű állományokat a NETLOCK MOKKA szoftverrel gyorsan, egyszerűen és fennakadás nélkül kezelheti az elektronikus cégeljárás során. A MOKKA hitelesítő szoftvert most teljesen ingyenesen letöltheti és korlátlanul használhatja. Több ezer elégedet felhasználó bizonyítja, hogy a MOKKA szoftver helyt áll az elektronikus cégeljárás bármely területén, legyen akár küldő, vagy éppen fogadó oldalon telepítve.

NETLOCK MOKKA letöltés: www.netlock.hu/mokka

Elektronikus számlázás SAP SBO rendszerben eDoc+ kiegészítővel2009. február 04.

A NETLOCK Kft. a VariaTech Consulting Kft.-vel (SAP ISV partner) együttműködésben Magyarországon egyedülálló szoftvermodult fejlesztett az SAP Business One-t használó vállalkozások számára. A BX eDoc+ szoftvermodul lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy a jogszabálynak megfelelő módon elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott számlát bocsássanak ki és azokat hiteles elektronikus bizonylat formájában őrizzék meg. Az alkalmazás segítségével csökken a munka-, a papír-, a nyomtatási-, tárolási- és posta költség, illetve a postai kézbesítéssel járó időveszteség. A két vállalat fejlesztése precedens értékű, mivel a korábbi elektronikus számlázási megoldásokkal ellentétben a hitelesítést végző bővítmény teljesen beépül az SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszerbe. A rendszerrel kibocsátott számlák PDF formátumúak, amelyek tartalmazzák az APEH által meghatározott, ellenőrzéshez szükséges XML számlaformátumot is, illetve egyedi aláírási képet (logót) is tartalmaznak, amely az számlafogadó részéről egyszerűbb ellenőrzést tesz lehetővé.

NETLOCK hitelesség ellenőrző rendszer az UniCredit Banknál2008.

A NETLOCK Kft. egyedi, automata hitelességellenőrző rendszert valósított meg az UniCredit banknál, amely ezzel a megoldással élen jár az elektronikus ügyintézést bevezető bankok körében. Az új banki ellenőrző rendszer a korábban - részben manuálisan - működtetett megoldásnál gyorsabb banki ügyintézést, ellenőrzést, ügyfélbarát, kényelmes megoldást kínál az elektronikusan aláírt és időbélyegzett dokumentumok hitelességének ellenőrzése kapcsán. A rendszer további előnye, hogy jelentős költségmegtakarítások érhetőek el vele, környezetbarát ügyintézés lehetőségét nyújtja, valamint minimálisra csökkenti a feldolgozás során előforduló hibalehetőségek számát. Bízunk benne, hogy a rendszer sikere elősegíti az elektronikus ügyintézési formák elterjedését akár a banki, akár egyéb vállalati szektorban.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Precedens értékű megállapodás a hazai hitelesítés-szolgáltatás történetében2008.

A NETLOCK Kft. 2008. novemberétől, a hazai hitelesítés-szolgáltatás történetében eddig egyedülálló szolgáltatás átvétellel megkezdte a korábban aktív hitelesítés-szolgáltatói tevékenységet folytató GIRO Zrt. által üzemeltetett HIT@LES szolgáltatás keretében kiadott tanúsítványok, visszavonási listák és szabályzatok jogszabályi előírásoknak megfelelő megőrzését. A GIRO Zrt. kiválasztás során nagy hangsúlyt fektetett a megőrzést végző szolgáltató piaci szerepének, szakmai hozzáértésének vizsgálatára, melynek eredményeképpen több körös egyeztetés után a szolgáltatás átvételének jogát és a működtetésének kötelezettségeit cégünk nyerte el.

Kapcsolódó weboldal: www.netlock.hu/giro

Teljes sajtóközlemény megtekintése

NETLOCK hitelesíti a Közbeszerzési Értesítőt2008.

A Közbeszerzések Tanácsának döntése értelmében a Tanács hivatalos lapja a Közbeszerzési Értesítő 2008 július 1-ét követően, hiteles kiadványnak kizárólag a teljes lapszámot tartalmazó, elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott (www.kozbeszerzes.hu weboldalon elérhető) PDF formátumú lapszám minősül. A Közbeszerzések Tanácsa az értesítők hitelesítésre a NETLOCK PDFSigno kliens oldali PDF hitelesítő szoftverét választotta, amellyel gyorsan, könnyen és költséghatékonyan hitelesíthet egy, vagy akár több száz PDF állományt néhány kattintással.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

SSL tanúsítvány - Nem mindegy, hogy honnan!2008.

A közelmúltban súlyos biztonsági hibára derült fény a DEBIAN webszerverek által generált, SSL tanúsítványok létrehozásához szükséges kulcspárok működése kapcsán. A hiba kihasználásával illetéktelenek bármilyen tartalmú, látszólag megbízható forrásból származó SSL tanúsítványt hozhattak létre. Az így létrehozott tanúsítványokkal ellátott adathalász oldalak komoly anyagi károkat okozhatnak, mivel illetéktelenek akár banki adatokhoz is hozzáférhettek volna.

A fenti bejelentés alapján értesítettük érintett ügyfeleinket, akik megkezdték az új kérelmek beadását a már javított DEBIAN szerverekről, így fennakadás és károk nélkül sikerült a jelzésünket komolynak értékelő ügyfeleink körében a hibás tanúsítványok cseréje.

Hazánkban 70.000 véletlenszerűen kiválasztott weboldal közül kb. 3.000 site használ valamilyen SSL tanúsítványt. 3000 tanúsítványból kb. 14% származik megbízható hitelesítés-szolgáltatótól. Nagyságrendileg 400 weboldalon használtak kulcsok generálása nem javított DEBIAN szervert.

SSL debian
SSL debian2

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Extra gyors tanúsítvány kibocsátás PSZÁF KAP rendszerhez2008.

Szerezze be tanúsítványát a PSZÁF KAP rendszer (www.kozzetetelek.hu) használatához tőkapiaci szereplők részére akár 3-4 nap alatt! A NETLOCK Tőkepiaci csomag megrendelésével eleget tehet az elektronikus közzétételi kötelezettségének.

CC EAL4+ szintű tanúsítást kapott NETLOCK CryptoServer rendszerünk2007.

Örömmel értesítjük partnereinket, hogy közel egy évig tartó szigorú auditálási folyamat eredményeként a Common Criteria hazai adaptációja alapján tevékenykedő HunGuard Kft. tanúsította a saját fejlesztésű, nemzetközi szabványokkal dolgozó NETLOCK CryptoServer rendszert. A kiadott tanúsítás garancia szintje az ISO 15408 (Common Criteria) EAL 4+ szintjének felel meg, azaz a CryptoServer eleget tesz a legmagasabb szintű európai és hazai információbiztonsági előírásoknak. A rendszert többek között a közigazgatási hatósági ügyintézéshez mint egyedülálló, szerver oldali, nagy tömegű hitelesítést végző megoldást ajánljuk.

A teljes sajtóközlemény megtekintése

Tanúsítvány csomag OEP OWL rendszerhez2007.

A törvényi szabályozásnak megfelelően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egy olyan webes licitrendszert (OWL) hozott létre, amelynek célja a gyors, hiteles és biztonságos elektronikus adatszolgáltatás bevezetése a gyógyszergyártók, gyógyászati segédeszközgyártók számára, árváltoztatási kérelmeik, árajánlataik elektronikus úton történő benyújtására. Az OWL rendszerhez gyorsan és egyszerűen beszerezhető tanúsítványcsomagot kínálunk.

A teljes sajtóközlemény megtekintése

Hiteles elektronikus cégeljárás az Advocatus csomagunkal2007.

A Magyar Ügyvédi Kamarával (MÜK) megkötött együttműködési keretszerződés értelmében, cégünk biztosítja a vele egyedi szerződést kötő ügyvédek, ügyvédi irodák részére az elektronikus cégeljárásban való közreműködés technikai feltételeit. A cégtörvényben és a MÜK által meghatározott feltételek szerint összeállított Advocatus csomag használatával az ügyvédek, ügyvédi irodák sorban állás nélkül, akár ötödére csökkentve az eljárás költségeit, elektronikusan, on-line intézhetik a cégeljárással kapcsolatos ügyeiket.

A teljes sajtóközlemény megtekintése

Elektronikus ügyintézés már a szakképzés területén is2007.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet a 20/2004. (VII. 27.) OM rendelkezésének megfelelően 2004-ben bevezette és kötelezővé tette a vizsgaszervezők számára az elektronikus vizsgabejelentési rendszer használatát, amely a NETLOCK Kft. és a Program Produkt Kft. együttműködésében valósult meg. A legalább nem minősített (fokozott biztonságú) tanúsítványokkal használató rendszer immár második éve működik kifogástalanul, jelentősen felgyorsítva, egyszerűbbé és költséghatékonnyá téve a vizsgaösszesítő adatszolgáltatások beküldési, fogadási és ellenőrzési folyamatát.

A teljes sajtóközlemény megtekintése

Megjelent az eDoc csomag! PDF állományok belső hitelesítése2007.

Napjainkban egyre többször PDF állományként mozognak az ajánlatok, szerződéstervezetek, számlák a partnerek között. A NETLOCK Kft. ezen igényre reagálva, egy olyan hitelesítési egységcsomagot alakított ki, amely a PDF állományok hitelesítéséhez szükséges összes elemet tartalmazza. Így lehetőség nyílik a PDF formában előállított elektronikus állományok (pl. számlák, ajánlatok, szerződések) hitelesítésének gyors és költséghatékony megvalósítására. A csomagban szereplő PDFSigno szoftver oly módon látja el elektronikus aláírással és időbélyegzővel a PDF állományokat, hogy azokat a címzett fél nem csak megjeleníteni, hanem hitelesség szempontjából ellenőrizni is tudja az ingyenesen elérhető Acrobat Reader szoftverével.

A teljes sajtóközlemény megtekintése

Új hitelesítési csomag a tőkepiaci közzétételekhez2007.

A PSZÁF új elektronikus közzétételi lehetőséget biztosít 2007. január 22-étől a közzétételre kötelezettek számára a www.kozzetetelek.hu honlapon keresztül. Az új közzétételi felület előnye, hogy a kötelezettek, amennyiben ezen új közzétételi megoldást választják, egyúttal teljesítik a Felügyelet felé fennálló tájékoztatási kötelezettségüket is. A Netlock Kft. által kialakított kedvezményes Tőkepiaci csomag tartalmazza mindazokat az eszközöket, amelyek szükségesek az adatszolgáltatási kötelezettség ily módon történő teljesítéséhez.

A teljes sajtóközlemény megtekintése