A MOKKA sokoldalúsága ellenére is az egyik legegyszerűbb hitelesítő alkalmazás, amennyiben mégis kérdése merülne fel használatával kapcsolatban, keresse Ügyfélszolgálatunkat.

info@netlock.hu

1101 Budapest, Expo tér 5-7.

+36 1 437 6655

9:00 - 17:00

Ügyfeleink a leggyakrabban az alábbi kérdésekkel fordulnak hozzánk:

Ön minden bizonnyal a szoftvernek egy korábbi verzióját használja, mely verziót egy 30 napos kipróbálási időt követően regisztráció köteles volt, a hibaüzenet pedig a számítógép órájának átállításakor jelent meg. Kérjük, frissítse MOKKA szoftverét a legújabb verzióra, mely már regisztráció nélkül is korlátozás nélkül használható.
Ön minden bizonnyal a szoftvernek egy korábbi verzióját használja, mely verzió 30 napon túli használat esetén regisztráció köteles volt. Kérjük, frissítse MOKKA szoftverét a legújabb verzióra, mely már regisztráció nélkül is korlátozás nélkül használható.
Az ilyen jellegű hibaüzenetek hátterében az áll, hogy a MOKKA úgy érzékeli, fennáll a veszélye annak, hogy a dosszié tartalmát manipulálták. Mivel jogi értelemben a manipulálás feltételezése is kérdésessé teszi az aláírás érvényességét, azaz a dokumentum(ok) joghatását, így javasoljuk, tekintse a dossziét és tartalmát megbízhatatlannak, a küldőt pedig kérje meg a dosszié újbóli összeállítására, hitelesítésére és küldésére.

A ilyen jellegű hiba akkor jelentkezik, ha a Windows operációs rendszerre telepített számítógépén még nincs telepítve Microsoft .NET keretrendszer. A MOKKA használatához elengedhetetlen ez a keretrendszer, melynek telepítésével a hibajelenség megszűnik.

A keretrendszer itt érhető el:

Amennyiben ezt az üzenetet kapja, a hiba oka hálózati probléma. Ebben az esetben a MOKKA programban a visszavonási listák ellenőrzését át kell állítania a CRL-re.

A beállítás lépései:

A MOKKA szoftver haszánlatánál kérjük, vegye figyelembe, hogy az aláírás ellenőrzéséhez valamint az időbélyeg létrehozásához szükséges az internet folyamatos működésének és elérésének biztosítása. Egyrészt engedélyeznie kell a 80-as (http) és 443-as (https) portokat a netlock.hu felé.

Továbbá, a POST metódusnak változatlanul át kell tudnia jutni a tűzfalon vagy proxy-n, mert az időbélyegek szabványos protokollja ez. Ezt egyik-másik tűzfal vagy proxy termék módosíthatja GET metódusra, amelyre időbélyeg válasz nem adható.

Beállítás:

A MOKKA programban a Beállítások menü alatt a Beállítások/Visszavonás ellenőrzés fülön találja a proxy beállítást. Amennyiben a számítógépén meg van határozva ilyen URL, akkor az Automatikus proxy detektálás gombra kattintva az URL-hez a MOKKA beírja a beállított URL-t.

Az aláírás ellenőrzés során a szoftver – többek között – azt vizsgálja, hogy az aláírást létrehozó tanúsítvány érvényes volt-e az aláírás időpontjában. A visszavonási listák alapján történő ellenőrzés esetén az alkalmazásnak ehhez be kell szereznie az adott időponthoz tartozó visszavonási listát. Mivel a visszavonási listák átlagosan 6 óránként (de maximum naponta) készülnek, ez a beszerzés adott esetben csak az aláírás idejét követően órákkal történhet. Amennyiben a lista még nem beszerezhető, akkor ilyen, "nem teljes" jelzést ad vissza a program. A fentiek a technológia szabványos működéséből adódnak, a megoldás a visszavonási lista kiadásának kivárása, aminek ideje az aláíró tanúsítványt kiadó hitelesítésszolgáltató működésétől függ.

tanúsítványok és időbélyegek a mokka használatához