elektronikus cégeljárás 1
 

Bevezetés

Követelmények

Ajánlat

Megrendelés

elektronikus cégeljárás 2
  Telepítés Kérelem küldése Regisztráció

  Elektronikus cégeljárás - Bevezetés


Üdvözöljük az elektronikus cégeljárásban történő részvételhez szükséges NetLock Advocatus hitelesítő csomag weboldalán. Az oldalon tájékoztatást kaphat az e-cégeljárás szoftveres, hardveres követelményeiről, előnyeiről, hátteréről, megtekintheti ajánlatunkat, illetve megrendelheti a csomagot.

E-cégeljárás jogszabályi háttere

A 2006. évi V. törvény (a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról) rendelkezéseinek értelmében 2008. július 1-től a cégbejegyzési, változásbejegyzési kérelem benyújtása, illetve céginformáció lekérése kizárólagosan elektronikusan történhet valamennyi cégforma esetén. 2007. szeptember 1. óta az egyszerűsített cégeljáráshoz szükséges dokumentumok már csak elektronikus formában nyújthatók be.

E-cégeljárás néhány előnye

Az elektronikus cégeljárás alkalmazásával csökkennek közzétételi költségei, továbbá irodából vagy otthonról, a számítógép mellől intézheti ügyeit. A cégbejegyzési (változásbejegyzési) kérelmek mellett az elektronikus cégeljárás lehetőséget biztosít arra, hogy a jogszabály szerint kötelező beszámolót is hiteles elektronikus formában nyújtsa be. További előnye, hogy egy egyszeri beruházást követően jelentős megtakarításokat érhet el:


Elektronikus cégeljárás esetén a közzététel költségtérítése

A cégbejegyzési (változásbejegyzési) kérelmek mellett az Advocatus csomag lehetőséget biztosít arra, hogy a jogszabály szerint kötelező beszámolót is hiteles elektronikus formában nyújtsa be, illetve a Jogügyletek Biztonságát Erősítő Adatszolgáltatási Keretrendszerben (JÜB) az adatokat hitelesítse.

Továbbá használhatja a papíralapú dokumentumok Ügyvédi törvényben meghatározottak szerinti hiteles elektronikus okirattá alakítására, valamint céginformációk hiteles elektronikus formában (is) történő lekérésére.


© 1997-2016 NetLock Kft. Minden jog fenntartva. 1101 Budapest, Expo tér 5-7. Tel: +36 1 437 6655, fax: +36 1 700 2828, e-mail: