Előnyök

Az eszállítólevél előnyei

A szolgáltatás különböző előnyöket nyújt a jelenleg tisztán papír alapú vagy kombinált EDI és papír alapú dokumentumkezelést alkalmazó felhasználók számára, azok szerepétől függően.

A megoldás következő előnyöket kínálja a szállítók számára:

 • Kevesebb adminisztráció, nagyobb adatpontosság
  A szállítóleveleket nem kell nyomtatni vagy kézzel kitölteni, továbbá nem kell szkennelni, manuálisan rögzíteni.
 • Gyorsabb ügymenet
  Az áruátvételi igazolás az áruátvételt követően azonnal visszaérkezik a szállítóhoz elektronikusan (nem kell megvárni a fuvaros visszaérkezését). Az elektronikus dokumentumok nem vesznek el, így nincs késedelem, és adatrögzítési hibákkal sem kell számolni.
 • Automatikus feldolgozás
  Az okmányok feldolgozása automatikusan történik, tartalmuk a beérkezést követően azonnal bekerülhet a cég ERP rendszerébe.
 • Nagyobb kontroll
  Az átvételről és az esetleges problémákról azonnal, dokumentáltan értesül a szállító.
 • Gyorsabb pénzhez jutás
  Hamarabb lehet számlázni az elektronikus formában érkezett, hitelesnek számító átvételi igazolások alapján.
 • Költséghatékonyság
  Az áruátvételi igazolások adatrögzítése és nyomtatása nem szükséges, a papíralapú dokumentumokat nem kell évekig őrizni.
 • Nagyobb biztonság
  Magas szintű biztonság a bizalmasság, sértetlenség, hitelesség és letagadhatatlanság, valamint a dokumentumok megőrzése és kézbesítése terén.
 • Gyors és pontos információhoz jutás
  A rendszerből minden szállítmánnyal kapcsolatos információ késedelem nélkül hozzáférhető. Az ügyintézői, vezetői és hatósági érdeklődések gyorsan kiszolgálhatók.

A megrendelők számára szintén előnyös a kevesebb adminisztráció, az automatikus feldolgozás és az ügymenet felgyorsítása (a szállítólevelek már a fuvaros megérkezése előtt megérkeznek hozzájuk, azokat nem kell adatrögzíteni).

A fuvaros számára szintén előnyként jelentkezik, hogy nem kell a papír alapú szállítólevelekkel bajlódni, azokat nem kell külön visszajuttatni szállító számára.

Összességében gyorsabb, pontosabb, olcsóbb ügyintézést biztosít a szolgáltatás.