Megoldás az IM céginformációs rendszeréhez

A csomagot ajánljuk minden olyan közfeladatot ellátó szerv, önkormányzat részére, amely a Cégtörvény értelmében a céginformációs szolgálattól elektronikus úton, hiteles formában, ingyenesen kíván céginformációhoz jutni. A csomag használatával az érintett szervek, önkormányzatok eleget tehetnek a rendszer üzemeltetője által támasztott minden technikai feltételnek, amelyekről részletesen a Feltételek menüpontban olvashat.

A Céginformációs szolgálat rendszerének használatával nagymértékben egyszerűsödnek az adminisztrációs feladatok, az eljárások költségvonzata pedig jelentősen csökken.


A céginformációs rendszerről és a regisztrációról

2013. február 1-jétől a közfeladatot ellátó szervek a hatósági eljárások során a cégeket nem kötelezhetik cégkivonat és aláírási címpéldány benyújtására. E szervek számára ugyanakkor a Céginformációs Szolgálat ingyenesen bocsátja rendelkezésre a kért céginformációkat.

A technikai feltételek – azaz a hitelesítési képesség megszerzése – mellett a technikai szolgáltató adminisztratív feltételeket is meghatározott az ingyenes szolgáltatás igénybe vételéhez. A felhasználó szervezetének igazolnia kell, hogy a felhasználó az ő munkavállalója, illetve hogy jogosult az ingyenes szolgáltatás igénybevételére.