Lejárt a tanúsítványa? Itt olvashat a teendőkről.

Kérjük válasszon az alábbi opciókból

Az alábbi lehetõségek közül kérjük válassza ki, hogy rendelkezik-e chipkártyával, illetve ha igen, akkor megújította-e már korábban a tanúsítványát. Az egyes módokhoz elérhetõ instrukciók pontosan tájékoztatják arról, hogy mik a lehetõségei, illetve teendõi az adott tanúsítvány megújítása során.

Szoftveresen tárolt tanúsítvány megújítása NEM lehetséges

Amennyiben tanúsítványa korábban szoftveresen a számítógépén került generálásra és tárolásra, akkor a tanúsítvány megújítása a megváltozott jogszabályi elõírások értelmében nem lehetséges. Ebben az esetben a megújítás helyett új tanúsítvány kibocsátására lesz szükség, amely kizárólag chipkártyára, vagy USB tokenre lehetséges.

A zökkenõmentes átállás érdekében az alábbi csomagokat ajánljuk:

Chipkártyán használt, lejáró tanúsítvány megújítása

Amennyiben jelenlegi közigazgatási tanúsítványa chipkártyán vagy USB tokenen található és még nem volt megújítva, akkor – amennyiben adatváltozásra nem került sor – lehetséges a tanúsítvány kártyán történő megújítása. A megújítást az Ügyfélmenüjén keresztül kezdeményezheti.

A megújítás kizárólag a tanúsítvány érvényességi ideje alatt kezdeményezhető. A fennakadások elkerülése végett, javasolt a megújítást 20(30) nappal a lejárat előtt megkezdeni.

A megújításhoz kérjük, lépésrõl lépésre kövesse az alábbiakban elérhető útmutatást.

Megújítási útmutató (chipkártya esetén)

 1. Az Ügyfélmenübe bejelentkezve, a Kiadott tanúsítványok menüpont alatt, a megújítandó tanúsítvány adataira kattintva válassza a Tanúsítvány megújítása opciót.
 2. A fizetési mód kiválasztása után készítse el az új Belépési nyilatkozatot és nyomtassa ki.
 3. A tanúsítvány megújításához szüksége lesz még egy "Nyilatkozat az adatok változatlanságáról" formanyomtatvány kitöltött és aláírt példányára is.

  A kinyomtatott Belépési nyilatkozatot és a Nyilatkozatot adatainak változatlanságáról a tanúsítvány osztályának megfelelően a következőképpen kérjük kezelni:

  • Tanúsítvány tulajdonosa személyesen írja alá a NetLock regisztrációs munkatársa előtt a 1101 Budapest, Expo tér 5-7. szám alatt ügyfélfogadási időben: hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között. Amennyiben erre nincs lehetősége, közjegyző előtt is aláírhatja azt, majd az eredeti hitelesített példányt kérjük a fenti címre megküldeni.
  • Budapesti székhely esetén igénybe tudja venni Mobil RA szolgáltatásunkat, melynek keretein belül kollégánk előre egyeztetett időpontban felkeresi Önt.
  • Budapesti székhely esetén igénybe tudja venni Mobil RA szolgáltatásunkat, melynek során az aláírás megtételéhez nem szükséges cégünkhöz befáradnia, hanem kollégánk egy előre egyeztetett időpontban felkeresi Önt. A szolgáltatásnak külön díja van, ha igénybe kívánja venni, a kapcsolattartó és telefonszám megadásával kérjük jelezze az info@netlock.hu e-mail címen vagy bővebb tájékoztatásért keresse ügyfélszolgálatunkat.
 4. A dokumentumok beérkezése és feldolgozása után megküldjük a díjbekérőt e-mail-ben.
 5. A megújított tanúsítvány kiadásáról e-mail értesítőt küldünk és ezután a tanúsítvány letölthető.
 6. A tanúsítványok kártyán vagy tokenentörténő lecseréléséhez használja útmutatóinkat.
(x) útmutatás bezárása

Egyszer már megújítottam a tanúsítványomat

Amennyiben jelenlegi közigazgatási tanúsítványa chipkártyán vagy USB tokenen található és már egyszer megújításra került, akkor következő igénylés során, a kulcsgeneráláshoz és a tanúsítvány kibocsátásához a kártyát el kell majd juttatnia hozzánk.

A teendõkrõl az alábbi útmutatóban olvashat:

Útmutató új tanúsítvány beszerzéséhez

Abban az esetben, ha a tanúsítvány korábban már meghosszabbításra került, a következő évre új tanúsítvány igénylése válik szükségessé.

 1. Fokozott biztonságú B osztályú közigazgatási és minősített tanúsítvány esetén a kártyát kérjük juttassa el székhelyünkre (1101 Budapest, Expo tér 5-7.), mivel új kulcsok generálására lesz szükség a tanúsítvány kiadásához.

  A belépési nyilatkozatot a tanúsítvány tulajdonosa személyesen írja alá a NetLock regisztrációs munkatársa előtt a 1101 Budapest, Expo tér 5-7. szám alatt ügyfélfogadási időben: hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között. Amennyiben erre nincs lehetősége, közjegyző előtt is aláírhatja azt, majd az eredeti hitelesített példányt kérjük a fenti címre megküldeni.

 2. A tanúsítvány megújításához szükségünk lesz az alábbi dokumentumok bemutatására:
  • Belépési nyilatkozat
  • Cégkivonat (munkatársi tanúsítvány esetén)
  • Aláírási címpéldány (munkatársi tanúsítvány esetén)
  • Meghatalmazás (munkatársi tanúsítvány esetén)
  • Személyigazolvány
  • Lakcímkártya
 3. A dokumentumok beérkezése és feldolgozása után megküldjük a díjbekérőt e-mail-ben.
 4. A megújított tanúsítvány kiadásáról e-mail értesítőt küldünk, ezután a tanúsítvány letölthető.
 5. A tanúsítványok kártyán vagy tokenentörténő lecseréléséhez használja útmutatóinkat.
(x) útmutatás bezárása