CSR generálása

A klasszikus SSL tanúsítvány rendelése online módon történik, melynek feltétele, hogy egy úgynevezett CSR (Certificate Signing Request) kérelem file-t kell az érintett domaint tartalmazó szerveren Önnek vagy meghatalmazottjának (például host, tárhely, üzemeltető) létrehozni és tartalmát a rendelés egy későbbi pontjába bemásolni. A kérelem nem más, mint egy szerveren történő kulcspárgenerálás. Minden tanúsítvány igényléséhez külön-külön CSR létrehozása szükséges.

A könnyebbség érdekében jelezzük, hogy

  • amennyiben a rendelést Ön szeretné kézben tartani és végigvinni, de e technikai részt kikerülné, úgy kérje üzemeltetője segítségét: még a rendelési folyamat megkezdése előtt küldje el számára kitöltve a Tanúsítvány adatok CSR generáláshoz dokumentumot és kérje meg, hogy az alapján generálja le a CSR file-t és küldje vissza Önnek. Ezek után nincs más dolga, mint a CSR tartalmát a rendelés egy későbbi pontjába feltölteni.

  • amennyiben a rendelést teljes egészében meghatalmazottjára (például üzemeltetőjére) bízza, úgy adjon neki meghatalmazást (minták ITT), majd töltse ki és továbbítsa részére a Klasszikus SSL tanúsítvány adatlap meghatalmazáshoz adatlapot, hogy a benne megadott adatok alapján a rendelést elvégezhesse. A további lépéseket innentől meghatalmazottja végzi.

A CSR generáláshoz - szervertípustól függően - az alábbi útmutatók nyújtanak segítséget. Ha a listában nem találja az Önnek megfelelő leírást vagy további információra lenne szüksége, a szerver dokumentációjára hivatkozva vegye fel a kapcsolatot annak értékesítőjével.

Apache (SSLeay, OpenSSL)
Microsoft IIS 5+
Microsoft IIS 7.x
Microsoft Exchange 2007
Icewarp
Courier levelező szerver