Lejáró tanúsítvány megújítása

Tanúsítványainkat 1 vagy 2 éves érvényességi idővel adjuk ki. Mivel az érvényességi idő alatt semmilyen tanúsítvány adat nem változtatható, ezért ennél hosszabb idejű kiadás esetén a tanúsítvány a tulajdonos adataiban vagy körülményeiben időközben beálló egyetlen adatváltozás miatt is érvényét veszthetné, azaz kötelező újravásárlással járna. A tanúsítvány érvényességének időkorlátját az általános technikai fejlődésben bekövetkező kulcshosszváltozás is befolyásolhatja.

Ha tanúsítványa lejár, érvényességét a további használathoz meg kell hosszabbítani, azaz a tanúsítványt meg kell újítani. A megújítás folyamatával mentesül a CSR file újbóli legenerálásától és minden egyes dokumentum újbóli benyújtásától, elegendő mindössze a megújítási folyamat végén előálló Belépési nyilatkozatot benyújtania, ha egyéb adataiban időközben nem állt be változás.

A megújítás Ügyfeleink kényelmét szolgáló, egyszerűsített folyamat, melyre tanúsítványonként csak egyszer van lehetőség. Kérjük, hogy a folyamatot legalább 15 munkanappal jelenlegi tanúsítványának lejárata előtt indítsa el, hogy új tanúsítványát időben ki tudjuk bocsátani. Ha tanúsítványa lejárt, a megújítás lehetősége elveszik.

Az alábbi útmutató végigvezeti Önt a megújítás lépésein.

Általános megújítási útmutató


Megújítás lépései röviden:

  • Lépjen be a fokozott biztonságú Ügyfélmenübe Belépés
  • Kattintson a Tanúsítványok pontra.
  • Kattintson a Kiadott tanúsítványok pontra.
  • A megjelenő kiadott tanúsítványok közül a kis kék nyílra kattintva ( ) válassza ki a megújítani kívánt tanúsítványt, majd a megjelenő oldal alján kattintson a Megújítás gombra.
  • Készítse el a Belépési nyilatkozatot, nyomtassa ki, és a tanúsítvány osztályának megfelelő módon juttassa el cégünkhöz.
  • Egyéb, benyújtani kívánt dokumentumait emailen vagy postai úton küldje el elérhetőségeinkre.
  • Egyenlítse ki számláját.
  • Ha a tanúsítvány kiadásra került (tehát ügyfélmenüjéből letölthető), az új tanúsítványok cserélendők a szerveren. A kiadott tanúsítványt a szerverre fel kell másolni és az ott megtalálható tanúsítvány állományt egyszerűen le kell cserélni. Szükség lehet a webszerver újraindítására.