Hitelesítési osztályok

Klasszikus tanúsítványainkat "A", "B" és "C" hitelesítési osztályban bocsátjuk ki, automata tanúsítványunk pedig „online” osztályban érhető el. Az egyes osztályok között a különbség az igénylő azonosításában, a hozzá kapcsolódó felelősségbiztosítás mértékében és – ezzel összefüggésben - a képviselt online bizalmi értékben rejlik az alábbiak szerint:

Klasszikus, dokumentum ellenőrzött tanúsítványok (OV)

"C" osztályú tanúsítvány

Humán közreműködéssel, dokumentummásolatok alapján történő ellenőrzési lépéseken keresztül hitelesített és kibocsátott tanúsítvány. Használatát elsősorban kisebb kockázatú tranzakciókhoz, on-line szolgáltatások igénybevételéhez javasoljuk. A regisztráció során dokumentum másolatok alapján történik meg a hitelesítés és azonosítás, személyes megjelenésre nincs szükség.
A felelősségbiztosítás értékhatára: 50 ezer forint.

"B" osztályú tanúsítvány

Humán közreműködéssel történő, személyes megjelenéshez kötött, szigorú ellenőrzési lépések alapján hitelesített és kibocsátott tanúsítvány. Használatát elsősorban közepes kockázatú tranzakciókhoz, webáruházakkal folytatott kommunikáció titkosításához, kliens autentikációs megoldások kiépítéséhez, és egyéb on-line szolgáltatások igénybevételéhez ajánljuk. A regisztráció során a NetLock a tanúsítvány igénylő (aláíró) személyes megjelenése mellett eredetiben is ellenőrzi a személy/szervezet azonosságát igazoló dokumentumokat és ezek alapján győződik meg a kiadási feltételek meglétéről.
A felelősségbiztosítás értékhatára: 500 ezer forint.

"A" osztályú tanúsítvány

A legmagasabb biztonságot nyújtó, fokozott biztonságú tanúsítvány. A tanúsítvány kibocsátása közjegyzői azonosításhoz és aláírás-hitelesítéshez kötött. Használatát nagy értékű tranzakcióknál ajánljuk. A regisztráció során a NetLock kizárólag közjegyző által hitelesített szolgáltatási szerződést (Belépési Nyilatkozat) fogad el.
A felelősségbiztosítás értékhatára: 5 millió forint.


Automata, domain ellenőrzött tanúsítvány (DV)

Online osztályú tanúsítvány

Percek alatt kiállítható, domain ellenőrzött (Domain Validated, DV) tanúsítvány, mely „online” osztályban létezik. Rendelését az igénylő önállóan végzi, melynek során nem követeljük meg a domain tulajdonos személy vagy szervezet személyes ellenőrzését vagy bármilyen dokumentum bemutatását, hanem a domaint egy automata folyamattal, a domain kontrollal ellenőrizzük. Ez magában foglalja a védeni kívánt domainhez tartozó e-mail cím kontrollját, valamint a szerver adminisztrálásának képességét. A tanúsítványba nem kerül bele a személy vagy szervezet neve, így hitelességi szintje ugyan kisebb, de igénylése egyszerűbb, miközben az általa nyújtott kriptográfiai biztonság mértéke a többi típusú SSL tanúsítványéval azonos, így 99% feletti böngésző-kompatibilitásának köszönhetően a biztonság egyik pillére. A felelősségbiztosítás értékhatára: 50 ezer forint.