Tanúsítványok felügyeleti adatszolgáltatásához

Az MNB felé elektronikus adatszolgáltatás használatára kötelezett független biztosításközvetítők (alkusz vagy többes ügynök) részére kínálunk az ERA rendszerbe történő regisztrációhoz, valamint a Kihelyezett Adatküldő Program (KAP) használatával történő adatküldéshez használandó elektronikus aláíráshoz tanúsítványt. Az ajánlatunkban szereplő aláíró tanúsítvány és a használatához szükséges eszközök megfelelnek a vonatkozó jogszabályok által támasztott követelményeknek.

A NetLock az NMHH által nyilvántartásba vett minősített hitelesítés-szolgáltató, így az általa kibocsátott tanúsítványok maradéktalanul megfelelnek az MNB által, a KAP használatához támasztott követelményeknek.

A NetLock-ról bővebben..

Lejárt a tanúsítványa?

Amennyiben lejárt a tanústíványa, a további használat érdekében kérjük újítsa meg. A megújítással kapcsolatban az alább elérhető útmutatás nyújt segítséget.

Fontos tudnivaló a megújításról!

A vonatkozó előírások (78/2010. kormányrendelet) értelmében a megújított tanúsítványokat kizárólag BALE minősítésű chipkártyára bocsáthatjuk ki. A chipkártya és a használatához szükséges kártyaolvasó kedvezményesen megvásárolható.